Epson satser på A3+

Epson satser på A3+

Velger fargeblekk som våpen i kampen mot A3-lasere.

Epson har lansert to nye multifunksjonsmaskiner som er selskapets første blekkbaserte A3+-maskiner i denne kategorien.

Dermed har også Epson valgt blekkbaserte multifunksjonsmaskiner i A3+-format som brekkstang inn i en del av kontorskriver-markedet som hittil har vært dominert av multifunksjons-lasermaskiner.

A3-strategi

PC World har tidligere skrevet om konkurrenten Brother, som har lagt opp til en lignende strategi.

Enkelte skriverprodusenter som har vært store på A3-markedet med laser-baserte skrivere og multifunksjonsmaskiner, har tidligere uttalt til PC World at bare et fåtall brukere egentlig trenger A3 på kontoret. Men A3-segmentet er nok mer seiglivet enn som så. Nå ser det ut til at en god del brukere ønsker A3-maskiner likevel, hvis de kan få dem som forholdsvis rimelige blekkbaserte maskiner i stedet for mye dyrere lasermaskiner.

Epsons beslutning om å gå ut med sine første A3+-multifunksjonsmaskiner myntet på kontor- og hjemmekontor-markedet nå, ser ut til å bekrefte denne trenden.

– Epson beveger seg for aller første gang inn på A3+-alt-i-ett-markedet med sine nye blekkskrivere, skriver Epson Norge i en pressemelding.

Det fremgår at serien som nå lanseres, omfatter to A3+-enheter med utskrifter i opptil A3+-formatet. I tillegg kan det skannes, kopieres og fakses i opptil A3-format, heter det.

De to modellene er Epson Workforce WF-7525 og WF-7515, som koster henholdsvis 3095 kroner og 2295 kroner inklusive mva.

De suppleres av enkeltfunksjonsenheten WF-7015, som koster 1695 kroner.

Tilgjengelige i desember

De nye Epson-maskinene vil være tilgjengelig i Norge fra desember, opplyser Epson Norge.

Spørsmålet om hvem som er i målgruppene for de nye A3+-maskinene, besvarer Epson slik: – Serien er ideell for brukere som grafiske designere, arkitekter og ingeniører med en perfekt kombinasjon av gunstig pris, driftssikkerhet og hastighet og med en rekke verdifulle funksjoner for å øke produktiviteten.

Alle modellene i serien kommer med både Ethernet- og wlan-tilkobling som standard. WF-7525 og WF-7015 kan dessuten brukes til rask utkjøring av tosidige utskrifter i A4-format.

Maskinene har stor papirkapasitet og doble papirskuffer med plass for opptil 500 ark (WF-7525 og WF-7015). Alt-i-ett-toppmodellen WF-7525 har dessuten en 30-arks automatisk dokumentmater for skanning, kopiering og faksutsendelse av flere sider i opptil A3-format. Den automatiske dokumentmateren tilbyr også tosidig reproduksjon av A4-dokumenter, ifølge Epson Norge.

– Halvering av kostnadene

Epson hevder at de nye multifunksjonsmaskinene og den nye skriveren gir opptil 50 prosent lavere kostnad per side sammenlignet med konkurrerende laserskrivere. Store, separate XL-blekkpatroner og tosidige utskrifter bidrar sterkt til å redusere utskrifts- og papirkostnadene.

WF-7515 og WF-7525 kommer også med Epson Connect, som gjør det enkelt å skrive ut dokumenter og bilder trådløst fra smarttelefoner og nettbrett.

Dessuten kan brukere skrive ut fra hvor som helst i verden ved å sende dokumenter og bilder direkte til skriveren via e-post.

Les om:

Print