Farge til svart/hvitt-pris

Farge til svart/hvitt-pris

PARIS: HP har lansert sine første multifunksjons fargeblekkskrivere rettet mot større bedrifter.

Markedet for multifunksjonsskrivere, altså skrivere som også er kopimaskin, skanner og faks, vokser stadig. Men inntil nå har HP ikke hatt produkter som er tilpasset større selskaper. Med HP CM 8060 og CM 8050 håper skrivergiganten å hanke inn også større kunder.

HP CM 8060/CM 8050 er fargeblekkskrivere som spytter ut henholdsvis 60 og 50 svart/hvitt-utskrifter i minuttet, og 50 og 40 fargeutskrifter i minuttet. Maskinene konkurrerer mot fargelaserskrivere i den såkalte S4-klassen. Men siden blekk gir mer høyglansede utskrifter enn laser, håper HP også å lokke kundene til å lage mer markedsføringsmateriell og andre trykksaker selv.

LES OGSÅ: Finn alt-i-ett skriveren som passer deg

De nye multifunksjons fargeskriverne er basert på den nye skriverteknologien Scalable Printing Technology, som HP har brukt nesten ni milliarder kroner på å utvikle. Som navnet tilsier har HP planer om å bruke den samme teknologien i både større og mindre skrivere.

Sentralt i HPs nye skriverteknologi står "skrivermotoren" Edgeline Technology. Dette innebærer blant annet at HP nå ikke er avhengig av å lisensisere teknologi fra Canon, noe som tidligere har begrenset selskapets ekspansjonsmuligheter i skrivermarkedet.

HP velger å kalle de nye skriverne for blekkbaserte, og ikke blekkskrivere. Dette for å vise at skriverne bruker annen teknologi enn standard Inkjet-skrivere.

- Dette er HPs største og viktigste lansering innen skriverteknologi på mange år, sier Rune Vintervoll, markedssjef for multifuksjonsskrivere i HP Norge.

Limer blekket

Blant nyhetene trekker Vintervoll fram at de nye skriverne skiller mellom fargeutskrifter og utskrifter med bare litt farge. Det betyr mye for kunder som velger å betale per side. Med de nye skriverne betaler kundene, i motsetning til tidligere, kun svart/hvitt-pris når bare en liten del av siden er i farge. Typisk vil det gjelde sider med logo eller web-lenker i farger. Det er også mulig å velge mellom rimelige "general office"-fargeutskrifter med moderat kvalitet, og dyrere "professional"-utskrifter som typisk vil brukes på materiell som skal sendes ut av bedriften.

De nye skriverne bruker også en spesiell "bonding agent", eller lim, som påføres hele arket før blekket sprøytes på. Det skal ifølge HP gjør at blekket bindes raskere og bedre til sidene. Utskriftene fra CM 8060/CM 8050 blir også kantløse, altså uten hvit kant rundt kanten av arket.

LES OGSÅ: Slik skriver du billigere

Rune Vintervoll, som allerede kan vise til norske selskaper som har bestilt CM 8060/CM 8050, tror også kundene vil bli begeistret over fargesskjermen som blant annet brukes til å vise små instruksjonsvideoer når det oppstår feil.

- Dessuten vil lysdioder som tennnes og slukkes guide brukeren fram fra punkt til punkt når feil skal fikses, påpeker Vintervoll.

Det er ikke klart hva HPs nye skrivere vil koste i Norge. Men utifra prisen på tilsvarende produkter må en nok regne med å måtte legge et par hundre tusen kroner på bordet for å få en HP CM 8060 eller CM 8050 i hus.

Les om:

Print