Google-telefon scanner stuen din

Google-telefon scanner stuen din

Vil lage 3D-kart av verden rundt deg.

Med Google Maps og dynamisk navgiasjon på mobilen har det blitt lettere enn noen gang å finne frem, og vi tenker i dag på kart på en helt annen måte enn da vi måtte bla opp i kartbøker eller brette ut store papirkart.

Google har sålangt gjort en kjempejobb med å scanne og tilgjengeliggjøre verden rundt oss. Takket være satsingen kan du nå finner frem med alt fra alt fra satelittbilder i Google Earth, til gatebilder i Google Maps.

Mens det fungerer fint å lage avanserte kart- og navigasjonsløsninger utendørs, er det noe ganske annet når du ikke er ute i friluft. Fortsatt er det slik at det innendørs, på steder som flyplasser, kjøpesentre, kongresshaller og overalt ellers er slik navigasjon gjerne kun tilgjengelig i begrenset omfang.

Microsoft hadde tidligere et prosjekt kalt Photosynth, hvor man på bakrgunn av store mengder med fotografier fra kjente steder laget semi-tredimensjonale verdener. Bildene ble så sydd sammen digitalt, og man kunne navigere omkring med pil-tastene. Dette prosjektet har tilsynelatende stoppet opp - kanskje var det for vanskelig å monetisere?

I Project Tango har Google samarbeidet med forskningsinstitusjoner verden over med å lage en mobil-telefon som integrerer teknologi som leser den fysiske verden rundt deg, og lager et syntetisk 3D-kart av dette.

Dette skjer automatisk, og kan danne grunnlag for kart over alt fra huset ditt til hele universitetsområdet. For eksempel kan synshemmede ha stor hjelp av navigasjonspotensialet som ligger i dette, men også innen feltet robotikk og automasjon vil man kunne se for seg en stor utvikling. Hva med landmålere?

Project Tango kjører Android, og inkluderer API-er for å gi posisjon, orientering og dybde-data til java-, C/C++ og unity-applikasjon. Google har 200 utvikler-kit tilgjengelig som man kan søke om.

Du kan lese mer om Project Tango her . Se en promo-video nedenfor.

Print