HP og Canon med tjenestesatsing

HP og Canon med tjenestesatsing

HP går sammen med Canon. En ny strategi skal gi andeler i milliardmarkedet for printtjenester.

HP annonserte nylig en rekke nye produkter og endringer i sin print- og bildebehandlingsportefølje. Målet er å kunne levere et bredere tilbud på dette området til bedriftskundene.

På et arrangement ved selskapets hovedkvarter i California understreket toppsjef Mark Hurd størrelsen og viktigheten av markedet for skrivere og relaterte tjenester.

- Jeg vil forsikre meg om at alle vet hvor strategisk print er for oss. Markedet er verdt 120 milliarder dollar, så det er et stort og viktig marked, sa han ifølge amerikanske Computer Reseller News (CRN).

- Fra et endringsperspektiv er det vanskelig å slå det vi kan gjøre for kundene. Jeg har knapt snakket med et selskap som ikke må forholde seg til en endringsprosess, og det representerer muligheter i skrivermarkedet.

Samarbeider med Canon

En viktig del av den nye strategien er en utvidet allianse med Canon, som HP har samarbeidet med i 25 år og som blant annet leverer teknologien i HPs laserprodukter.

Samarbeidet omfatter både eksisterende og kommende produkter fra både HP og Canon. Det skal blant annet sørge for bedre kompatibilitet gjennom at selskapene får tilgang til hverandres respektive administrasjonsprogramvare og tredjepartsløsninger, som Canon Imageware Enterprise Management Console og Canon MEAP, HP Web Jetadmin og HP Open Extensibility Platform.

- Vi ønsker å jobbe tettere med de største kundene, og for å sikre at vi kan være totalleverandør må vi kunne tilby en stor bredde i løsningene, sier Britt Aas Fidjestøl, country manager for HP Norges print- og bildebehandlingsdivisjon, eller Imaging and Printing Group (IPG).

- Ved å inkludere Canon i produktsortimentet og forenkle og automatisere kundenes løsninger kan vi garantere kostnadsbesparelse over tid, sier hun.

Selskapet lanserte også den nye forretningsenheten Managed Enterprise Solutions (MES). Den vil i økende grad omfatte EDS, som HP kjøpte for et år siden og nå jobber med å integrere inn i tjenesteporteføljene i de ulike produktdivisjonene.

Påvirker ikke distributøravtaler

HP lanserte også nye kanalprogrammer for IPG som skal være spesielt tilpasset tjenestesalget. I tillegg kommer et nytt sertifiseringsløp for løsninger og nye opplæringstilbud.

Ifølge HP representerer printtjenester i dag rundt 19 milliarder dollar av totalmarkedet. Selskapet vil fortsette å selge skrivere og relaterte tjenester direkte til de store kundene og la forhandlerkanalen ta seg av små og mellomstore kunder.

Distributørene står sentralt i den nye strategien. Disse vil være ansvarlig for en salgsportal som skal gjøre det lettere for forhandlerne å tilby små og mellomstore kunder finansiering, fakturering, forbruksmateriell og service.

I første omgang har HP utpekt fire amerikanske distributører som skal hjelpe selskapet med dette. Selskapet planlegger også en tilsvarende tjeneste i Europa der blant annet Infocare, Servicegruppen og det nederlandske finansieringsselskapet De Lage Landen inngår som partnere.

Ifølge Britt Aas Fidjestøl, som kaller endringene en naturlig videreutvikling av det eksisterende programmet, vil den nye portalen ikke påvirke HPs distributørsamarbeid.

- Dette er knyttet til de programmene vi tilrettelegger for partnerne. Det vil ikke bli noen endring i de distributørene og partnerne vi jobber med i dag, sier hun.

LES OGSÅ: Her er Canons nye HP-skrivere