HP fornyer designskriver

HP fornyer designskriver

HP lansert i fjor høst en elegant alt-i-ett-skriver. Nå er den oppgradert – til hvitt.

HP Envy 110 e-All-in-One Printer er navnet på nykommeren som HP lanserer i disse dager. Dette er en blekkbasert multifunksjonsmaskin som er designet slik at den like gjerne kan stå plassert sammen med hjemmekinoanlegget i stua som på kontoret eller hjemmekontoret.

Automatisk frontluke

Dokumentene mates inn og ut gjennom en frontluke som åpnes og lukkes automatisk samtidig som skuffen for utmating av utskriftene felles ut automatisk når den trengs, og automatisk trekkes inn i maskinen igjen når den ikke er i bruk.

E-en i navnet viser at dette er en multifunksjonsmaskin tilpasset HPs teknologi for nettbaserte utskrifter – HP ePrint. Du kan altså skrive ut til den fra en hvilken som helst pc, smarttelefon eller nettbrett hvor som helst i verden, så sant du har tilgang til e-post. Utskriftene sendes som e-postvedlegg. Er du på samme trådløse nettverk som Envy 110-maskinen, kan du skrive ut via Apples AirPrint, som HP støtter.

Naturligvis har maskinen vanlig usb-tilkobling også.

Envy 100, som altså kom i fjor, var bare tilgjengelig i sort. Årets modell, Envy 110, kommer i hvitt. Vi er ikke i stand til å se at det er noen tekniske forskjeller mellom de to modellene, men ifølge HP Norge er årets modell utstyrt med oppdatert programvare.

Gode tilbakemeldinger

– Tilbakemeldingene og salget fra fjorårets lansering viser at denne modellen traff markedet godt. Derfor utvider vi denne serien med en ny modell nå, sier Elin Øien, produktsjef for blekkskrivere i HP Norge.

Utskriftshastigheten er oppgitt til sju sider i minuttet i sort/hvitt og fire sider i minuttet i farger. Dette gjelder vel å merke høykvalitetsutskrifter med hastigheten målt etter ISO-standarden for utskriftshastighet – hos HP også kalt «lasersammenlikning».

I kladdemodus – hos HP kalt «utkast» – er utskriftshastigheten atskillig høyere. Om fjorårets Envy 100-modell het det at utskriftshastigheten var opptil 27 sider i minuttet i sort/hvitt og 24 sider i minuttet i farger.

På HPs amerikanske nettsider er det ikke oppgitt noen utskriftshastighet i det hele tatt. Det står bare at hastigheten varierer avhengig av hvor komplekst dokumentet er.

Utskriftsoppløsningen er oppgitt til opptil 9600 punkter per tomme.

Forøvrig har maskinen automatisk tosidig utskrift (dupleks) som gjør det enkelt å spare penger ved å skrive ut på begge sider av arket.

Envy 100/110-modellene har en høyde på 92,25 mm, er 425,45 mm bred og 323,85 mm dyp, med en vekt på 7,3 kg.

Veiledende pris på Envy 110 er satt til 2099 kroner inklusive mva., ifølge pressemeldingen. HP Envy 100-modellen står til sammenligning oppført med prisindikasjon på 1799 kroner inklusive mva. på HP Norges nettsider.

Mer teknisk informasjon om Envy 100 og 110 finner du her (foreløpig bare om modell 100).

På HPs amerikanske nettsider finner du info om Envy 100 og 110 her .

Les om:

Print