HP klar med 70 sider i minuttet

HP klar med 70 sider i minuttet

HP lanserer ny blekkskriver-teknologi og lover 70 sider i minuttet.

HP Officejet Pro X Series er navnet på en ny serie av multifunksjonsmaskiner og skrivere som HP hevder er en revolusjon innenfor utskriftsteknologi.

Den første Officejet Pro X-maskinen kommer i salg til våren. Vi snakker om en blekkbasert multifunksjonsmaskin myntet på kontormarkedet og som kan skrive ut opptil 70 sider i minuttet, som er skyhøyt over det vi er vant til både fra laser- og blekkskrivere.

Maskinen vil trolig koste i underkant av 6000 kroner, og HP-folkene antyder at driftskostnadene vil være ned mot det halve av det som er vanlig for blekkskrivere for kontormarkedet i dag.

Bredt skrivehode

Revolusjonen som HP snakker om, ligger i at HPs utviklere har jobbet frem en løsning som gjør slutt på behovet for et skrivehode som beveger seg frem og tilbake over arket.

I stedet har HP konstruert et skrivehodet som er like bredt som arket – i dette tilfellet A4-arkstørrelse. Dermed kan skrivehodet sitte urørlig og bare sprute blekkdråper i høy hastighet ned på arkene idet de passerer. Resultatet er en utskriftshastighet på opptil 70 sider i minuttet.

Hvert skrivehode har over 40 000 dyser, med en tetthet på 1200 dyser per tomme.

HP kaller teknologien for «HP PageWide Technology», og hevder at den gir dobbel hastighet til halve prisen sammenlignet med laser-baserte fargeskrivere.

Systemet er «intelligent», og hvis én dyse skulle bli tett, vil nabodysene kompensere for den tette dysen. I tillegg er system selvreparerende, og i løpet av kort tid vil den tette dysen være åpen igjen, ifølge HP.

Utskriftsteknologien er også basert på nyutviklet blekkteknologi. Et av problemene HP måtte løse, var å få blekket tørt raskt nok til at det ikke smitter over på andre ark når arkene dyttes ut av skriveren i så høyt tempo.

Den nye skriverteknologien er utviklet ved HPs forsknings- og utviklingsavdeling i Barcelona i Spania.

Les om: