HP klar for den nye it-generasjonen

HP klar for den nye it-generasjonen

HP har lansert en rekke nye pc-, hybrid- og utskriftsprodukter tilpasset det store generasjonsskiftet i arbeidslivet.

BARCELONA (PC World): Foruten de nye produktene presenterte HP ny strategi myntet på den generasjonen av kontorarbeidere som nå er på vei inn i bedriftene.

Her er noen av stikkordene for lanseringen:

  • Nettbrett som er «like attraktive som Ipad», men sikre nok for den strengeste it-sjef.
  • Fleksible hybrid-pc-er som både er effektive arbeidsredskaper og attraktive til personlig bruk.
  • Skrivere og multi-funksjonsmaskiner som byr på one-touch trådløs utskrift, og tilbehør som omgjør gamle skrivere til trådløse skrivere.

En rekke nye ultrabærbare pc-er, hybrid-pc-er og avanserte utskriftsløsninger så altså dagens lys, og det hele var myntet på generasjonsskiftet som HP nå forutser i arbeidslivet.

Født i it-alderen

- For første gang får vi nå en arbeidsstokk som er født etter at it-alderen var et faktum, sa sjefen for HPs divisjon for business-pc-er, Enrique Lores, da han redegjorde for HPs nye strategi.

HP forutser at vi nå får mye mer kravstore ansatte i bedrifter og offentlige etater. Men mens medarbeiderne legger mest vekt på design, brukervennlighet og sømløs overgang mellom jobb og privatliv, legger it-sjefene om mulig enda mer vekt på sikkerhet enn før.

Ny it-stil

New Style of IT – den nye it-stilen – er slagordet HP bruker om sine nye produkter og løsninger.

– Vi vil bringe inn ny design i kombinasjon med et mye bredere utvalg av produkter enn før. HPs nettbrett er nå like attraktive som iPad. I tillegg har vi lang erfaring i å jobbe med alt under skallet, særlig sikkerhet, sa produktsjef for HPs pc-linje i Europa, Anne-Catherine Poirson, i et intervju med PC World Norge under presselanseringen i Barcelona.

HP legger stor vekt på at selskapets nettbrett, hybrid-pc-er og ultrabærbare er basert på Windows, særlig på grunn av sikkerheten i Windows 8. Samtidig tilfører HP mye økt sikkerhet, hevder HP og viser til for eksempel den nye HP ElitePad Security Jacket med innebygd Smart Card-leser.

– Dere snakker mye om fingeravtrykkslesere som et viktig element for sikkerheten, men en konkurrent av dere, Apple, har jo nylig fått kritikk for angivelig upålitelig fingeravtrykksteknologi. Kan brukerne egentlig føle seg trygge?

– Ja, HP har en lang historie bak seg med arbeid rundt sikkerhetsteknologi. Vi er sterke på sertifisering, vi samarbeider tett med Microsoft om operativsystemet, men tilfører også mye økt sikkerhet, for eksempel nå med selv-helbredende BIOS, sa Poirson.

HP Sure Start kommer i den nye HP EliteBook 800-serien og sørger for automatisk å bytte ut BIOS som har vært utsatt for angrep utenfra med en ny kopi fra sikkerhetsminnet i løpet av 30 sekunder.

Lettere og tynnere

I Barcelona lanserte HP blant annet en rekke nye bærbare pc-er i EliteBook- og ProBook-seriene. HP sier fokus har ligget på stilig design av kompakte bærbare som både er lettere og tynnere enn forgjengerne, samtidig som sikkerheten er skjerpet. HP EliteBook 800-maskinene skal være opptil 40 prosent lettere og 28 prosent tynnere enn forgjengerne.

Moderniserer gamle skrivere

Blant nyhetene fant vi også HP 1200w Mobile Print Accessory og HP Direct Jet 2800w, små dingser som omgjør LaserJet- og Officejet-skrivere produsert helt tilbake til 2008 til trådløse skrivere som også kan benytte NFC-teknologi. Det er bare å holde smartmobilen inntil enheten, så starter utskriften.

Disse enhetene skal kunne brukes på en installert base på hele 40 millioner skrivere og multifunksjonsmaskiner på verdensmarkedet.

Nytt for norske bedrifter er at den superraske business-blekkskriveren HP Officejet Pro X kommer i salg i Norge fra november. Den kan skrive ut opptil 70 sider per minutt og er spesielt myntet på småbedrifter og mindre avdelinger. PC World kommer tilbake til dette produktet og noen av de andre nyhetene fra HP senere.

Les om: