HP lager færre pc-er

HP lager færre pc-er

Hewlett-Packard fjerner hver fjerde pc-modell. De vil nå fokusere på bedre design i et forsøk på å snu trenden.

HP har laget en plan for å redusere antall pc-modeller med en-fjerdedel i løpet av de neste to årene.

På et arrangement for finansanalytikere onsdag denne uken, i San Fransisco, offentliggjorde selskapet i tilegg en svak prognose for neste regnskapsår. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet forventer et resultat på mellom 19,6 og 20,7 kroner per aksje. Denne prognosen er noe under analytikernes tidligere anslag på 24,1 kroner per aksje.

HP-aksjen gikk ned etter denne kunngjøringen. Midt på ettermiddagen hadde den falt med ca. 11 prosent.

Mange feiltrinn

HP har jobbet hardt for å komme seg igjen etter mange feiltrinn. Herunder kan utvikling og påfølgende deponering av rekke smarttelefoner og nettbrett nevnes, samt en uttalelse hvor HP ville vurdere å selge pc-delen av selskapet; en uttalelse som senere ble trukket tilbake.

Den nye konsernsjefen, Meg Whitman, annonserte i mai en spareplan som innebar en reduksjon i antall ansatte. På onsdag skisserte HP-lederne planer for hver av varegruppene.

Selskapet vil omorganisere sine pc-og printervirksomheter ved utgangen av 2014. De håper da på å kunne redusere antall pc- og printermodeller med en reduksjon på forholdsvis 25 og 30 prosent.

HP fremhever at selskapet nå vil fokusere på bedre design. HPs Spectre One-pc og Ultrabook, er eksempler på design HP vil bevege seg mere mot.

Selskapet har også som mål å snu trenden ved hjelp av nettbrett til store bedrifter.

- Vi forventer at denne kategorien vil vokse tre ganger så raskt som markedet for nettbrett til forbrukere, sier Todd Bradley, konserndirektør for HPs Printing and Personal Systems Group.