HP med nettskriver for stua

HP med nettskriver for stua

ISTANBUL (PCWorld.no): HP lanserer nå nye ePrint-skrivere for forbrukermarkedet.

Den ene av nykommerne passer best i stua, og HP håper nok at naboen skal bli misunnelig hvis du kjøper denne skriveren. Den har fått modellnavnet HP Envy 100 eAiO.

Den andre av de nye skriverne, Photosmart eStation AiO, har et mer tradisjonelt utseende, men utmerker seg med en stilig berøringsfølsom 7-tommers skjerm som fungerer som betjeningspanel.

Skjermen kan løsnes fra skriveren og brukes som en internett-tilkoblet smarttelefon. Betjeningspanelet baserer seg på Android-operativsystemet.

LES OGSÅ:

HP satser på ePrint

ePrint

ePrint er det store mantraet i HPs skriverdivisjon for tiden, og HP har samlet et 50-talls it-journalister fra hele Europa samt analytikere og partnere til en stor ePrint-lansering i Istanbul.

ePrint er navnet på HPs nye utskriftsteknologi der du kan skrive via trådløst internett til i prinsippet en hvilken som helst ePrint-basert HP-skriver hvor som helst i verden. I praksis må du være godkjent av skriveren. Det betyr at e-postadressen din må befinne seg på en liste over godkjente e-postadresser som kan sende utskrifter til den aktuelle skriveren.

ePrint-utskrifter sendes som e-postvedlegg til skriveren, og det betyr at det er slutt på at man må forholde seg til skriverdrivere. Utskriften kan derfor like godt sendes fra en smarttelefon som fra en pc. Apple er blant selskapene som nå vil utnytte dette til fulle med sin nye AirPrint-teknologi, som kommer i 4.2-versjonen av iOS, operativsystemet for iPhone, iPod touch og iPad som blir tilgjengelig i november.

LES OGSÅ:

Slik deler du feriebildene dine

HP Envy 100 eAiO

Den mest oppsiktsvekkende av de nye HP-skriverne som lanseres nå i tilknytning til ePrint-oppkjøringen til HP, er HP Envy 100 eAiO. Den ser ikke ut som en skriver i det hele tatt, men minner mer om en dvd-spiller til stuebruk.

Så er det da også meningen at den like gjerne kan plasseres i stua som på hjemmekontoret. Når du sender en utskrift til den, felles en papirskuff automatisk ut, omtrent som dvd-skuffen på en dvd-spiller. Når den ikke er i bruk, er fronten lukket.

Som navnet antyder, er det en alt-i-ett-maskin – All-in-One. Den lille e-en foran denne forkortelsen viser at skriveren er ePrint-tilpasset og kan ta i mot utskrifter via HPs servere «i skyen».

Maskinen kan skrive ut, skanne og kopiere dokumenter, og den betjenes via en berøringsskjerm på 3,45 tommer. Ved hjelp av skjermen kan man koble den opp mot internett og dessuten installere applikasjoner som kjøres på panelet. For eksempel kan man logge seg på internett fra betjeningspanelet, hente opp internettsider og få dem skrevet ut direkte uten å måtte gå veien om en tilkoblet pc.

Maskinen er ifølge HP verdens første fullstend PVC-frie skriver/multifunksjonsmaskin.

Utskriftshastigheten er oppgitt til 27 sider i minutter i sort/hvitt og 22 sider i minuttet i farger. Kopieringshastigheten er den samme.

Maskinen har en arkmaterskuff for opptil 80 ark, mens ut-skuffen har plass til 25 ark.

Skriveren kommer i salg før jul. Europeisk standardpris er foreløpig oppgitt til 249 euro, som tilsvarer cirka 2000 kroner. Norsk pris er ikke kjent ennå.

LES OGSÅ:

Canon-skrivere for stua

Les om:

Print