HP rydder opp

HP rydder opp

Kundene husker ikke produktnavnene.

HP går bort fra produktnavn på skriverne og multifunksjonsmaskinene sine med nummer av typen HP Photosmart C4680.

– Kundene husker ikke nummerbetegnelsene, sier Maren Mjaatvedt, produktsjef for blekkskrivere hos HP Norge.

Heretter vil Photosmart-produktene rett og slett hete bare Photosmart, eller få et navnetillegg som sier litt mer om produktet enn et nummer, for eksempel Photosmart Plus, Photosmart Premium og så videre.

Den nye navnepolitikken er allerede trådt i kraft. HP fornyer nå hele Photosmart-serien av blekkbaserte multifunksjonsmaskiner.

Det eneste av de nye produktene som faktisk henger igjen i den gamle navnetradisjonen, er eksempelet ovenfor: Photosmart C4680. Dette er en av de nye produktene fra HP i høst, men den ble introdusert i USA litt for tidlig til å bli omfattet av de nye retningslinjene.

Berøringsfølsom skjerm

Hele Photosmart-familien av multifunksjonsprodukter får nå berøringsfølsom skjerm basert på HPs «Ett-trykk»-teknologi. Med bare ett trykk på skjermen kan man skrive ut leksearbeid, bilder og arbeidsdokumenter. HP kaller løsningen for HP TouchSmart-teknolgi.

Brukervennligheten har stått i fokus i utviklingen av den nye multifunksjonsserien, og maskinene skal ha blitt så enkle å betjene – blant annet takket være ett-trykksteknologien – at HP-folk nå spøker med å si at firmanavnet HP egentlig står for «Hit Print».

Den nye Photosmart-familien kommer med lcd-skjermer i tre forskjellige klasser. HP kaller dem for «god, bedre og best», men egentlig dreier det seg om tre forskjellige størrelser, henholdsvis 3,7 cm, 6,1 cm og 8,9 cm. Skjermstørrelser oppgis alltid målt diagonalt, og omregnet til tommer, som mange har et bedre forhold til enn centimeter når det gjelder lcd-skjermer, tilsvarer disse målene omtrent 1,5 tommer, 2,4 tommer og 3,5 tommer.

HP Photosmart C4680

Den minste lcd-skjermen får man på de tre rimeligste modellene som nå er lansert. HP Photosmart C4680 har en skanneroppløsning på opptil 1200 x 2400 punkter per tomme (ppt), ett-trykksknapper for kopier i sort/hvitt eller farger, flere minnekortplasser og automatisk papirtype-detektering. Utskriftshastigheten er oppgitt til 29 sider i minuttet i sort/hvitt og 23 sider i minuttet i farger. Et 10 x 15 cm albumbilde skal man få ut på 29 sekunder. Prisen er satt til 799 kroner inklusive mva. Dette er for øvrig den eneste av nykommerne med integrert fargeblekkpatron – alle de andre Photosmart-multifunksjonsmaskinene har fire separate blekkpatroner.

HP Photosmart

Multifunksjonsmaskinen som nå «bare» heter HP Photosmart, er en kompakt alt-i-ett-maskin med 3,7-cm trykkfølsom lcd-skjerm. Utskriftshastigheten oppgis til 30 sider i minuttet for monokrom utskrift og 28 sider i minuttet i farger. Et 10-x 15 cm albumfoto fås ut på bare 16 sekunder. Prisen er 999 kroner.

HP Photosmart Wireless

Dette er en trådløs nettverksutgave av den vanlige Photosmart-maskinen, med innebygd 802.11g trådløsts nettverk. De tekniske dataene ellers er identiske. Prisen er 1199 kroner.

HP Photosmart Plus

Plus-modellen har også trådløs nettverkskapasitet innebygd, men her er lcd-skjermstørrelsen vokst til 6,1 cm. Utskriftshastigheten er den samme som Photosmart- og Photosmart Wireless-modellene. Prisen er 1399 kroner.

HP Photosmart Premium

Toppmodellen i den nye Photosmart-serien har både trådløst nettverk og Ethernet-kontakt for kablet nettverk, og støtter dessuten Bluetooth-kommunikasjon. Dessuten har den stor lcd-skjerm på 8,9 cm, og den har støtte for automatisk tosidig utskrift, noe som blir mer og mer etterspurt i en tid da stadig flere av oss prøver å få ned papirforbruket.

Denne multifunksjons-maskinen opererer med en utskriftshastighet på opptil 33 sider i minuttet i sort/hvitt og 32 sider i minuttet i farger, mens det skal ta 16 sekunder å få skrevet ut et 10 x 15 cm albumbilde. Utskriftsoppløsning oppgis til opptil 9600 ppt, og maskinen har flere minnekortplasser. Prisen er satt til 1799 kroner.

Ny programvare

HP satser også på å utvikle ny programvare som skal gjøre det stadig lettere å kjøre ut utskrifter. For en stund siden lanserte selskapet en egen iPhone-applikasjon, HP iPrint, som gjør at man enkelt skal kunne skrive ut bilder trådløst fra en iPhone til en trådløs HP-skriver eller -multifunksjonsmaskin i det samme nettverket.

Windows-programmet HP Photo Print Gadget er en liten gratis applikasjon som ligger på skrivebordet på pc-en. Man kan dra bilder til den fra hvor som helst – fra programmer, mapper, e-post og internettsider – og slippe dem over ikonet på skrivebordet. Programmet vil da automatisk tilpasse bildet til papirstørrelsen i skriveren og skrive ut bildet.

Til Photosmart Plus- og Premium-modellene kan man få programmet QuickForms, som gjør at man med et tastetrykk får skrevet ut kalender, sjekklister og andre nyttige utskrifter, samt Sudoku-oppgaver og labyrintspill på papir, hvis man ønsker å ta med seg noe tidsfordriv på reisen.

Også for bedriftene

Photosmart-produktene er myntet på forbrukermarkedet, men HP har de siste par årene også gått sterkt ut med blekk-baserte skrivere og multifunksjonsmaskiner for mindre bedrifter. Mest aktuell akkurat nå er HP Officejet Pro 8500, som ifølge HP gir tilnærmet laserutskriftskvalitet på forretningsdokumentene til halve prisen av hva en laserutskrift koster. Du finner testomtale av maskinen i PC World Norge nr. 10/2009, som er i salg nå.

Økte markedsandeler

HPs markedsandel innenfor blekkbaserte skrivere og multifunksjonsprodukter har ramlet ned på 40-prosenttallet i de tøffe tidene som bransjen har vært gjennom, men ifølge HPs skandinavisk salgssjef på konsumentsiden, Morten Karlsrud, er andelen i Skandinavia nå oppe på 50-prosenttallet igjen.

Han fremholder at HPs fremste salgsargumenter nå er enkel betjening gjennom det nye touch-betjeningssystemet, HPs nye satsing på design, og det faktum at HP går aggressivt ut mot småbedriftsmarkedet med effektive blekkløsninger.

Noen av de nye Photosmart-produktene som nå er lansert, er allerede kommet i salg, mens de øvrige blir å finne i butikkene i oktober.

Les om:

Print