HP vil spamme skriveren

HP vil spamme skriveren

HP vil sende målrettete annonser direkte til sine nye skrivere. Brukerne har ikke noe i mot det, mener produsenten.

HP har lansert en serie med skrivere med webfunksjonalitet som gjør det mulig å skrive ut innhold direkte fra nettet eller fra mobiltelefonen via skriverens egen epost-adresse.

Selskapets nye e-All-in-On-skrivere, som vil være tilgjengelig fra og med juli, er knyttet opp mot HPs Eprintcenter-plattform.

Her har HP sammen med Yahoo i et pilotprogram tilbudt amerikanske kunder innhold fra et musikkblad og en stor amerikansk avis levert daglig direkte til skriveren.

I pilotprosjektet har de to selskapene også eksperimentert med målrettet annonsering. De nye skriverne har egen ip-adresse og er koblet direkte til en ruter. Det gjør det mulig å identifisere omtrent hvilket område skriveren befinner seg i, noe som åpner for muligheten for målrettet og lokasjonsbasert markedsføring.

- Vant med annonser

Annonseringen kan også være basert på selve innholdet eller kundens bruksmønster.

- Det vi oppdaget er at brukerne ikke er plaget av annonsene. En del av det skyldes nok at vi er blitt vant til å se annonser, sier Stephen Nigro, direktør for HPs Imaging and Printing Group, til amerikanske Computerworld.

- Gjennom ip-sniffing får man en tanke om hvor disse skriverne befinner seg, og dette gjør det mulig å målrette tilbudene i større grad, sier Nigro.

Enkelte har påpekt at HPs løsning i likhet med faksmaskiner vil være perfekt for utsending av spam og søppelpost, som koster bedrifter millioner hvert år i toner og papir.

Pilotprogrammet med Yahoo er imidlertid ennå i oppstartsfasen, og HP påpeker at de to selskapene nå jobber med å løse utfordringer knyttet til personvern.

Les om: