Lexmark går for trådløst

Lexmark går for trådløst

Lexington, Kentucky (PC World Norge): - Lexmark vil dramatisk endre skrivermarkedet ved å fokusere på trådløse utskrifter i hjemmet.

Blekkskriveren eller multifunksjonsmaskinen din hjemme bør være trådløs, slik at den kan brukes av alle som bor i huset og fra hvilket som helst rom.

Dette mener Lexmark, som vil bruke 2007 til å vri nesten hele sin portefølje av blekkskrivere og blekkbaserte multifunksjonsmaskiner over på trådløst.

I dag, 17. april, lanserer Lexmark to nye blekkskrivere og tre blekkbaserte multifunksjonsmaskiner. To av maskinene har trådløs tilkobling som standard, mens en tredje er forberedt for det. Det er bare å kjøpe en trådløs modul, klikke den på plass, og vips! så er også den trådløs.

Samtidig med trådløs-satsingen gjør Lexmark det klart at selskapet nå setter mye større fokus på design. Ikke minst tar Lexmark sikte på å få økt innpass hos Mac-brukerne, og det antydes at det har vært samarbeid med Apple om dette. Vi har et godt førsteinntrykk av de nye produktene når det gjelder utseendet – testing gjenstår.

Lexmark mener at X4550 blir den første blekkbaserte trådløse 3-i-1-maskinen på markedet.

- Dramatisk endring

- Lexmark vil dramatisk endre skrivermarkedet ved å fokusere på trådløse utskrifter, sa sjefen for Lexmarks forbrukerdivisjon, Najib Bahous, da PC World Norge møtte ham i Lexmarks gigantiske hovedkvarter i Lexington i delstaten Kentucky i USA.

Der fikk fagpressen et innblikk i Lexmarks veikart for resten av 2007. Produktene som kommer på markedet senere i år, er foreløpig hemmeligstemplede, men trenden er klar: Snart vil rundt tre fjerdedeler av Lexmarks blekkbaserte skrivere og multifunksjonsprodukter være trådløse.

De fem modellene som nå er lansert, er følgende, med butikkpris inklusive mva:

·Lexmark Z1320 - liten og stilig blekkskriver for 22 sider i minuttet i sort/hvitt og 16 sider i minuttet i farger. Pris: 399 kroner.

·Lexmark Z1420 - rimelig trådløs skriver. Utskriftshastighet: 24/18 sider i minuttet. Pris: 749 kroner.

·Lexmark X2550 - 3-i-1-multifunksjonsmaskin med utskriftshastighet på 22/16 sider per minutt. Pris: 579 kroner.

·Lexmark X3550 - 3-i-1-multifunksjonsmaskin med trådløs utskrift som opsjon. Utskriftshastighet: 24/17 sider per minutt. 749 kroner.

·Lexmark X4550 - 3-i-1-multifunksjonsmaskin som kan skanne, kopiere og skrive ut trådløst. Utskriftshastighet: 26/18 sider per minutt. Pris: 1079 kroner.

I tillegg har Lexmark nylig lansert X9350, en trådløs alt-i-ett-maskin for kontoret til 2 290 kroner.

- Lexmark leder an i overgangen til trådløse skrivere i hjemmemarkedet, sier Najib Bahous i Lexmark-ledelsen.

Vista-sertifisert

- Ingenting tyder på at konkurrentene vil greie å svitsje til wlan-utskrifter i forbrukermarkedet like tungt som oss, sa Bahous. – Skjønt man vet aldri helt hvor man har HP, tilføyde han i sitt intervju med PC World Norge.

Overfor PC World poengterte Bahous at Lexmark nå setter miljøvern enda høyere enn før, selv om det kan bety både færre skrivere og færre utskrifter.

- Vi tilbyr skrivere med to-sidig utskrift også i hjemmemarkedet, fordi det er et aldri så lite bidrag til miljøet, sa Bahous.

For øvrig er alle de nye Lexmark-produktene Vista-sertifisert.

LES OGSÅ: Papirrot truer sikkerheten

Les om:

Print