Minste multifunksjon fra Xerox

Minste multifunksjon fra Xerox

Xerox har lansert sin minste multifunksjonsmaskin: WorkCentre 6015.

Hovedmålgruppene for den nye maskinen er hjemmekontor og små bedriftskontor.

Startprisen ligger på rundt 1500 kroner, men maskinen kan bestilles i versjoner med mer avansert tilbehør som automatisk arkmater, kablet og trådløst nettverk, faks og så videre.

Laserskriverne fra Xerox har ord på seg for å gi utskrifter med god fargekvalitet, og Xerox påpeker at toneren som brukes i WorkCentre 6015 er den samme som benyttes i Xerox-maskiner for det grafiske markedet.

Tradisjonelt har lasertoner vært produsert i en prosess der man litt enkelt forklart knuser plast. Xerox har utviklet en tonerteknologi kalt Xerox EA-toner, der man har dyrket frem en kjemisk produsert toner hvor man har bedre kontroll med størrelsen på tonerpartiklene.

– Resultatet blir en svært god fargekvalitet, særlig med tanke på den lave prisen. Samtidig beholder man fordelen med å arbeide med «tørre» utskrifter, sier markedssjef Geir Johnsen hos Xerox.

En annen fordel med denne teknologien skal være at tonerpartiklene smelter ved opp mot 20 grader lavere temperatur enn tradisjonell toner, noe som skal være med på å redusere strømforbruket.

Den rimeligste enheten, WorkCentre 6015B, leveres med usb-tilkobling og har ikke faksfunksjon. Det har imidlertid både 6015N-modellen og toppmodellen 6015NI – førstnevnte kommer med kablet nettverksoppkobling og sistnevnte har i tillegg også wlan-tilkobling.

6015B-modellen kommer bare med glassplate for skanning og kopiering, men de to øvrige modellene også har automatisk dokumentmater for opptil 15 ar.

6015-modellene har en oppgitt utskriftshastighet på opptil 12 sider i minuttet i farger og 15 sider i minuttet i sort/hvitt.

Multifunksjonsmaskinen har en vekt på rundt 15 kg.

Populær i reklamebransjen

Xerox har også lansert en større fargeskriver som nå markedsføres aktivt særlig mot grafisk bransje, inkludert reklamebransjen og markedsavdelinger i større salgsbedrifter: Xerox Phaser 7800.

Phaser 7800 benytter den samme EA-laserteknologien som WorkCentre 6015, men ellers er dette en vesentlig kraftigere maskin som ikke er sammenlignbar med WorkCentre 6015. Phaser er en rendyrket skriver, ikke en flerfunksjonsmaskin, og har en startpris på over 50 000 kroner.

– Likevel er dette en lav investering i forhold til bruksområdene, hevder produktspesialist Willy Pettersen hos Xerox.

Phaser 7800 er en produksjonsmaskin for grafiske miljøer, og den støtter blant annet SRA3-formatet – dette er en arkstørrelse på 450 x 320 millimeter, altså litt større enn vanlige A3-ark på 420 x 297 millimeter.

I enkleste utgave er Phaser 7800 for en vanlig bordmaskin å regne, men den kan bygges ut med flere etterbehandlingsenheter for funksjoner som stifting, stabling, hulling, falsing og hefteproduksjon. Xerox tilbyr både profesjonell etterbehandlingsmodul for grafisk bransje og enklere varianter for kontorbruk.

Utskriftshastigheten er oppgitt til opptil 45 sider i minuttet både i farger og i sort/hvitt, og driftssyklus er oppgitt til opptil 225 000 sider/måned. – I grafisk sammenheng anbefaler vi imidlertid opptil 4-5000 utskriver per måned, sier Geir Johnsen.

Modellen kalt Phaser 7800GX leveres for øvrig med fargemålingsenhet basert på programvare fra X-Rite og en kalibrator med spektrofometer som er identisk med X-Rite ColorMunki, som du kan lese mer om i skjermtesten et annet sted i bladet. Xerox kaller sin versjon for PhaserMatch med PhaserMeter fargemålingsenhet. Løsningen kan brukes til å kalibrere både skjerm og skriver.

Les om:

Print