- Pris ikke det eneste avgjørende

- Pris ikke det eneste avgjørende

Brand manager Vibeke Nilsen mener å vite hva som gjør HPs skrivere mer effektive.

Ifølge en ny undersøkelse foretatt av Quality Logic for HP kommer det frem at HPs originale blekkpatroner er 34,7 prosent mer effektive enn uoriginale patroner i HPs skrivere. Dette innebærer at det skrives ut opptil 350 flere sider med en original blekkpatron.

- Passer sammen

- Problemet med uoriginale blekkpatroner gjelder alle de største printeraktørene og er veldig utbredt. HP bruker utrolig mye ressurser på utvikling, og våre produkter er ment for å passe sammen, forteller Vibeke Nilsen, brand manager ved HP.

Hun trekker frem at man bør kjøpe blekkpatroner og ark av samme merke som skriveren man bruker, siden alle produsentene bruker noe ulik teknologi i sine maskiner. Bruker man andre patrontyper, eller uoriginale varianter, kan det skape utfordringer i utskriftsprosessen. Kvaliteten på utskriften kan da bli redusert.

Lavere feilrate

- Feilraten til de uoriginale patronene var også på 15,7 prosent, mens den for de originale HP-patronene var på under en prosent. Dette er viktig å tenke på for forbrukere som vurderer å kjøpe billigere alternativer, fortsetter Nilsen.

Effektivt papir

I disse dager kommer HP også med en egen type papir kalt Colorloc, som skal effektiviserte blekkbruken og være mindre skadelig for printeren enn andre papirtyper.

- Det nye papiret gjør at blekket fester seg bedre på arket, slik at man trenger mindre blekk, forteller Nilsen.

Varer lengre

Colorloc skal sjeldnere sette seg fast og skape papirstopp i skriveren, og ifølge uavhengige tester skal skrivere som benytter papirtypen vare fire ganger lengre enn skrivere som benytter andre og billigere typer papir.

- Testen beviser at vi faktisk er bedre, du får flere sider og en totalt bedre opplevelse. Kjøper du HP-produkter kan du forvente kvalitet, sier Nilsen.

- Vi håper folk nå tar med flere elementer i kjøpsprosessen når de velger skriver, og at de ikke ser kun på prisen på skriveren. Andre elementer spiller også inn, som kostnad per side, feilrate, skader på printeren og papirstopp.

Les om: