Prisrush fra PC World

Prisrush fra PC World

2010 ble et særdeles spennende teknologiår, viser PC Worlds kåring av Årets Produkt 2010.

Hele 17 produkter ble funnet verdig Årets Produkt 2010-pris fra PC World Norge. Prisene ble delt ut under en sammenkomst i PC Worlds lokaler.

Antall it-produkter som får denne gjeve prisen, varierer fra år til år. I fjor var det bare åtte produkter som ble tildelt Årets Produkt-pris fra PC World. I år ble tallet altså mer enn fordoblet.

Det er den samlede redaksjonen i PC World Norge som er jury for Årets Produkt-kåring. Pristildelingen er i prinsippet uavhengig av vinnerproduktenes ytelse og av eventuelle karakterer produktene har fått i våre tester. Vi har heller ingen forhåndsoppsatte kategorier som vi skal fylle med priser.

I stedet er juryen opptatt av å se etter produkter som representerer noe nyskapende, enten vi snakker om maskinvare, programvare eller tjenester. Den eneste helt klare forutsetningen for at et produkt skal kunne tildeles Årets Produkt-pris, er at produktet eller tjenesten er blitt testet av PC World i året som er gått.

AMD Radeon HD 5000/6000

AMDs seneste generasjon av Radeon HD-grafikkprosessorer har gitt oss ny teknologi på flere områder og er et stort løft ytelsesmessig, kombinert med gode produkter fordelt over flere pris- og markedssegmenter, heter det i juryens begrunnelse for å gi Årets Produkt 2010-pris til AMD Radeon HD 5000/6000-familien. 5000-serien ble riktignok lansert høsten 2009, men det tok oss litt tid å se hvor god denne nye teknologien var og hva den førte med seg. Oppdateringen i høst gjennom Radeon HD 6000-serien har styrket produktfamilien.

LES OGSÅ:

TEST: Mer for pengene fra AMD

Angry Birds

Angry Birds fra det finske spillstudioet Rovio Mobile har tatt verden med storm. Mange millioner eiere av iPad, iPhone og iPod touch har lastet ned spillet om kampen mellom fugler og griser, og nå kommer spillet også for fullt på Android-plattformen og andre plattformer. PC World fastslår at suksessen er et velfortjent resultat av at spillutviklerne har klart å skape et mobilspill som rett og slett må beskrives som genialt.

Apple iPad

Med iPad har Apple vært fødselshjelper for en ny produktkategori: nettbrett. Det har vært gjort flere forsøk opp gjennom årene på å lage lignende produkter, men ingen lyktes i markedet før Apple. iPad er både en håndholdt spillplattform, en plattform for mobile bedriftsløsninger og et effektivt verktøy til å surfe på internett og til å lese tilrettelagt redaksjonelt innhold. I tillegg er iPad ypperlig til å lese digitale bøker og en fantastisk plattform for musikk, film og tv-serier – selv om sistnevnte ikke er tilgjengelig i Norge ennå.

Apple iPhone 4

Det mest oppsiktsvekkende ved iPhone 4 er videomulighetene og skjermen, som har høyere oppløsning enn det menneskelige øye greier å oppfatte. Skrift blir tydeligere enn på papir, og bilder og brukergrensesnitt fremstår med imponerende detaljrikdom. Sammen med iPhone 4 har Apple også lansert et oppgradert operativsystem for mobile enheter, iOS 4, som blant annet gir fleroppgavekjøring uten at telefonen blir treg, ustabil og sluker batteri, slik en del andre mobiltelefoner med multitasking sliter med.

Apple MacBook Air 11”

Når Apple nå er kommet med en MacBook Air-modell som mye mindre enn den opprinnelige fra 2008 og som har 11,6-tommers skjerm, har produsentene av mini-pc-er for Windows fått en ny og sterk konkurrent. MacBook Air skiller seg fra de opprinnelige mini-pc-ene ved at den har tastatur i full størrelse og en skjerm med høy oppløsning som viser ganske mye av web-sidene man surfer på. Dette kombinert med null oppstartstid takket være flashminne, samt omtrent null støynivå og en form som gjør at den glir lettere ned i dokumentmappen enn noen annen pc, er med på gjøre den verdig en Årets Produkt 2010-pris.

Adobe Photoshop Elements 9

Adobe Photoshop Elements kommer gjerne i ny utgave like før jul hvert år. Versjon 9 utmerker seg med såpass mye nyskapende at den er verdt Årets Produkt-pris. Blant annet drar versjonen med seg viktigere og mer avanserte funksjoner fra storebror Photoshop enn noen gang. En av funksjonene er Content Aware Fill, som gjør det lett å fjerne uønskede elementer, hvoretter programmet «gjetter» seg til hva som ligger bak dette elementene og fyller inne dataene. Ansikts-gjenkjenningen er også bedre enn hos konkurrentene, og programmet ligger langt fremme i integrasjonen mellom foto og video, som blir stadig viktigere.

LES OGSÅ:

Elements 9 for både Windows og Mac

Casios «lampefrie» projektorteknologi

Casio har lansert en serie projektorer der du aldri behøver å skifte lampe. Lampelevetiden er oppgitt til hele 20 000 timer, som skal tilsvare levetiden på projektoren. Det er en ny og patentert LED-hybridteknologi som ligger bak, og LED-lyskildene inneholder heller ikke skadelig kvikksølv, slik vanlige projektorlamper gjør. Ved å kombinere LED og laser på en innovativ måte har Casio klart å lage kompakte og lyssterke projektorer som i våre tester har vist seg å kunne konkurrere med andre små møteromsprojektorer både når det gjelder lysstyrke og bildekvalitet.

D-Link Boxee Box

D-Link Boxee Box er kåret til Årets Produkt 2010 fordi den kombinerer en svært god medielink for sosialt innhold med å være en potent plattform for nettjenester, samtidig som den har en unik støtte for sosiale medier. D-Link har her lagd en svært kompakt enhet basert på Atom CE-plattformen og har dessuten designet en meget god og smart fjernkontroll. Programvaren er hentet fra en tredjepart, Boxee, som er en gratis løsning med åpen kildekode, tilgjengelig både for Windows, Linux og Mac OS.

Eizo ColorEdge CG245W

Eizo ColorEdge CG245W er en imponerende skjerm, fastslår PC World-redaksjonen. Dette er den første skjermen som kommer på markedet med innebygd kalibreringsenhet som gjør at du alltid er garantert ett hundre prosent korrekte farger. Hele kalibreringsprosessen er uavhengig av pc-en og kan til og med skje automatisk om natten, slik at alt er perfekt justert når du kommer på jobb om morgenen. Dessuten er bildekvaliteten god og innsynsvinkelen stor.

HP Photosmart eStation

Alle skriverprodusenter med respekt for seg selv har nå lansert en eller annen løsning eller app for å kunne kjøre ut utskrifter trådløst eller via internett. Men HP var tidlig på banen med en løsning der man skriver ut via e-post. HPs ePrint-løsning kommer i tapninger både for forbruker- og bedriftsmarkedet. HP Photosmart eStation er en av de første HP-multifunksjonsmaskinene som støtter ePrint-løsningen. Dessuten utmerker den seg med et avtakbart betjeningspanel som i praksis er et 7-tommers Android-nettbrett.

LES OGSÅ:

HP-skriver med innebygd "iPad-killer"

HTC Desire

HTC Desire var den første virkelig gode Android-mobilen på markedet som kunne kjøpes til en pris folk flest hadde råd til, og den er fortsatt en av de beste Android-telefonene som er å få kjøpt. Den utmerker seg med lynrask prosessor og med et elegant brukergrensesnitt på toppen av Android. Mobilen har en veldig god nettleser, og den medfølgende programvaren gjør at telefonen egner seg godt både som underholdningsmobil og til forretningsbruk. Da den ble lansert, ga den alle andre produsenter av smarttelefoner noe å strekke seg etter.

Kinect for Xbox 360

Microsoft er ikke de første til å satse på bevegelsesstyrte spill, men de gjør det på en måte ingen andre har gjort tidligere. Den avanserte Kinect-sensoren lar deg styre konsollen og spillene kun ved hjelp av fakter og bevegelser. Alt fanges opp av et vanlig kamera, i kombinasjon med to 3D-sensorer som gjør at Kinect kan måle dybde og avstand til den som spiller. Teknologien og måten den brukes på er spennende og avansert, og vi føler at Microsoft virkelig har kommet med noe smått revolusjonerende med Kinect.

NetCom 4G

PC World mener at overgangen til 4G basert på LTE-teknologien er en viktig milepæl for mobilt bredbånd i Norge. Det at NetCom var først med 4G i Norge og nå akter å være ledende i den videre utbyggingen av høyhastighets mobilt bredbånd, gjør at de fortjener Årets Produkt-prisen for sitt 4G-produkt, heter det i juryens begrunnelse. PC World har testet NetComs nyeste 4G-modem,og testene viser at vi oppnår nedlastingshastigheter på 20-60 Mbps i Oslo sentrum. NetCom har som kjent annonsert at selskapet i løpet av de to kommende årene vil bygge ut nettet slik at hele 89 prosent av Norges befolkning skal kunne surfe på lynraske 4G-forbindelser.

Prisjakt.no

Prisjakt.no er en tjeneste for å finne produkter innenfor en rekke produktområder, inkludert pc-er og tilbehør, foto og video, brunevarer, mobiltelefoner og mer til. Dette kombineres med en omfattende oversikt over hvem som selger produktene, laveste pris og også butikker i nærheten av der du bor. Kombinasjonen av brukervennlighet og funksjonalitet gjør Prisjakt.no til den beste prissammenligningstjenesten. Og ved å effektivt ta i bruk nye muligheter ved smarttelefoner gjør Prisjakt.no det lett å bruke prissammenligning når man er ute og handler.

Seagate Momentus XT

Seagate Momentus XT er en hybriddisk hvor man har kombinert tradisjonell harddisk-teknologi med et flashminne som fungerer som buffer for ofte brukte data. Dette er også en svært rask harddisk for bærbare pc-er, også for data som ikke ligger lagret i flashminnet. Seagate Momentus XT går Årets Produkt-prisen på grunn av at den legger grunnlaget for videre produkter som gir det beste fra SSD- og harddisk-teknologien, samt per i dag også er en løsning som gir god ytelse kombinert med høy lagringskapasitet og lav pris.

Sony Ericsson X10 Mini Pro

Lanseringen av Sony Ericsson X10 Mini i år var på en måte en relansering av de små mobiltelefonene. Med oppfølgeren X10 Mini Pro litt senere på året hadde Sony Ericsson klart det mesterstykket å lage en bitteliten telefon som er enkel å betjene, og som har et utmerket tastatur du kan skrive lange e-poster på. Den er en av verdens minste telefoner basert på Android-plattformen. X10 Mini Pro er virkelig nyskapende og får derfor prisen for Årets Produkt 2010

LES OGSÅ:

TEST: Sony Ericsson Xperia X10 Mini - Liten utenpå, men stor inni

Wimp på Logitech Squeezebox

Den norske musikktjenesten Wimp er blitt norske musikkelskeres favoritt fordi den kombinerer godt utvalg, høy kvalitet og gode anbefalinger – både fra folk som virkelig er interessert i musikk og gjennom automatiserte anbefalinger basert på hva du har lyttet til tidligere. Dermed bidrar Wimp til at de som er interessert i musikk blir kjent med ny musikk og artister som kanskje ellers ville ha forblitt ukjent for dem. Integrert med Logitech Squeezebox er musikktjenesten frigjort fra pc-en. Dette gjør at man kan streame musikk i hele huset uten å trenge en pc.

Les og kommentér

Du kan lese mer om alle vinnerproduktene i PC World Norge nr. 12/2010, som er i ferd med å komme i salg nå. For øvrig mottar vi gjerne kommentarer på vår Facebook-side: www.facebook.com/pcworldnorge .

Les om:

Print