Samsung utfordrer Lexmark og HP

Samsung utfordrer Lexmark og HP

En ny, stor aktør er på vei inn i det nordiske skrivermarkedet. 20 nye medarbeidere skal ansettes og selskapet ønsker 700 forhandlere, 150 av dem i Norge.

De 20 nye medarbeiderne skal jobbe innenfor salg og marked og vil danne grunnlaget for en ny nordisk skriverorganisasjon. Videre skal nye målgrupper og markeder erobres gjennom lansering av en rekke nye produkter. I tillegg skal Samsung etablere partnerskap med rundt 700 nye forhandlere.

- Gjennom å lansere nye produkter og på denne måten øke produktsortimentet, i tillegg til å rekruttere de beste menneskene med den rette kompetansen, er målet til Samsung å vokse veldig raskt, sier Lars Reinius, nordisk sjef for IT-produkter i Samsung i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik skriver du billigere

Samsungs internasjonale produktområde for skrivere har de siste fem årene økt med 43 prosent per år. Samsung er i dag den nest største produsenten av laserskrivere i verden med omkring 10 prosent av verdensmarkedet.

Utvider

I fjor tok selskapet en internasjonal strategisk beslutning om å utvide produktporteføljen med monolasere, multifunksjonskrivere og fargeskrivere. Nylig ble en tilsvarende beslutning tatt på et nordisk nivå.

– Vi er det eneste printermerket som globalt sett har vokst de siste årene. Vår satsning er det mest spennende som har skjedd i denne bransjen på lang tid, og vi ser frem til videre ekspandering med våre laserprintere i Norden, sier Lars Reinius.

I Norge er Samsungs nye printerorganisasjon i ferd med å ta form. Samsung ansatte for to måneder tilbake Mats Kristensen til å jobbe utelukkende med printere. Ole Morten Larsen og Lars Sterten med printere og monitorer. I tillegg er Samsung på utkikk etter flere personer som skal ansettes i løpet av kort tid.

På hovedkontorene i de øvrige landene skjer liknende rekrutteringer og nyansettelser skal være på plass i første del av 2007.

I Norden leter Samsung nå etter lokale forhandlere til over 700 utvalgte steder. 150 av disse kommer til å befinne seg i Norge. Målet er å være representert på samtlige større steder og på den måten sørge for at kundene får den servicen de ønsker.

LES OGSÅ: Finn alt-i-ett skriveren som passer deg

Les om: