Skann til mobilen og nettbrettet

Skann til mobilen og nettbrettet

Hvis du trenger å skanne dokumenter til mobilen når du er på farten, har Canon kommet med løsningen.

Canon har lansert en ny, superkompakt dokumentskanner som er myntet på dem som trenger å skanne dokumenter når de er ute og reiser.

Canon imageformula P-208 slutter seg til rekken av kompakte dokumentskannere som Canon har levert i en årrekke. P-208 veier bare 600 gram og får lett plass i bærevesken sammen med den bærbare pc-en.

Skanneren håndterer både ordinære kontordokumenter og fotografier, og kan dessuten skanne for eksempel id-kort i plast og mye annet.

Skann til mobil og nettbrett

Med den lille tilbehørsenheten Wi-Fi Unit WU10 kan man opprette et lite trådløst nettverk som gjør at man også kan skanne direkte til smartmobilen eller til et nettbrett, i tillegg til den tradisjonelle skanningen via usb til pc.

Canon har lagt ut en gratis-app, Canon CaptureOnTouch Mobile, på både Apples App Store og Google Play for henholdsvis iOS- og Android-enheter. Med denne appen kan man enkelt skanne dokumenter uten engang å ha med seg bærbar pc.

Om appen også kommer for Windows RT/Windows 8-enheter, er uklart i skrivende stund.

Innskannede dokumenter kan enkelt overføres direkte til ulike løsninger for arbeidsflyt i bedriften eller for eksempel til nettskyapplikasjoner som Evernote, Google Docs eller SharePoint.

Superkompakt

Canon imageformula P-208 har svært beskjedne mål. Den er 312 millimeter lang, 55,5 millimeter dyp og 40 millimeter høy.

Dokumentskanneren har automatisk dokumentmater som kan mates med opptil 10 ark om gangen.

Den har to bildesensorer som leser begge sider av arket samtidig, med andre ord støtter skanneren tosidig skanning (dupleks).

Ifølge Canon greier skanneren å skanne opptil 16 bilder i minuttet når den er tilkoblet pc-en via usb, som også gir strøm til skanneren.

Skanneren har funksjoner som korrigerer forskyvning og som automatisk registrerer det aktuelle dokumentformatet. Den oppdager dessuten dobbeltmating og hopper over tomme sider i et dokument.

Skanneoppløsningen er på opptil 600 punkter per tomme, og en ny algoritme optimaliserer gjengivelsen av bilder, tekst og fargedokumenter slik at resultatet blir mest mulig likt originalen, hevder Canon.

Foruten til bruk på farten er skanneren også velegnet på hjemmekontoret, for eksempel til skanning av regninger og mange andre typer dokumenter.

Forøvrig trenger man ikke installere noe programvare for å få tatt skanneren i bruk. Med den integrerte CaptureOnTouch Lite-funksjonen kan du enkelt skanne uten å måtte installere drivere eller programvare – det er bare å koble til og starte. Det eneste som kreves er en usb-tilkobling til en Windows- eller Mac-datamaskin, skriver Canon i pressemeldingen.

Canon har foreløpig ikke noen prisinformasjon om skanneren, som skal komme i salg i Norge i januar.

Les om:

Print