Skriv ut din egen karbon-sykkel

Skriv ut din egen karbon-sykkel

Verdens første 3D-karbonprinter er her.

Dyrt med skistaver i karbon? Snart kan du printe dine egne.

Om det blir rimeligere, er litt usikkert, men teknologien kommer i hvert fall. Så det som er godt nok for romfarts-industrien, er vel godt nok for deg?

Fordelen med karbonfiber som materiale er at det er lett og sterkt. Veldig sterkt. Ved å benytte karbon-filament kan Mark One 3D-printeren skrive ut objekter som er sterkere enn tilsvarende objekter som er frest ut med en CNC-styrt fres i aluminium.

Fordelen ligger i de lange fibrene, som gjør at karbon i denne sammenhengen også blir 20 ganger stivere enn ABS-plast samtidig som det er fem ganger sterkere. Og sa vi lettere?

Mark One-skriveren er beregnet spesielt for teknisk anvendelse, og benytter seg av en lang akse (noe som er typisk for data-assistert maskinering). I tillegg er baseplaten selv-nivellerende med 10 mikrons nøyaktighet. Ikke verst.

Også andre materialer kan benyttes, som glassfiber, nylon og PLA. Pris for Mark One er foreløpig ikke kjent, men noe aner oss at kostnaden for karbon-filamentet fort kan overstige innkjøpsprisen for printeren. Men mår'u, så mår'u.

Du kan lese mer om printeren her. Se en teaser-video nedenfor.

Les om:

Print