Skrivere bygd av kornstrå

Skrivere bygd av kornstrå

Plastikk laget av kornstrå vil gi mer miljøvennlige skrivere.

Det er forskere hos Fuji Xerox som er kommet frem til dette.

For å redusere elektronisk avfall har forskerne utviklet en organisk plastikk, som delvis er laget av kornstrå. Målet er å bytte ut plastikkdeler i skrivere og flerbruksmaskiner med mer miljøvennlige deler.

Xerox inviterte nylig til et arrangement kalt «Inside Innovation at Xerox» i selskapets legendariske forskningssenter Palo Alto Research Center i California. Her fikk de besøkende blant annet se plastikkdeler til skrivere basert på kornstrå.

«Clean tech»

Fuji Xerox-forskerne viste også en rekke andre produkter som alle hadde til felles at de vil bidra til en bærekraftig utvikling.

Under fellesnavnet «Clean tech» - «Ren teknologi» - ble det vist teknologi som kan brukes til å lage kunnskapsbaserte produkter og tjenester som forbedrer produktiviteten, samtidig som produktene reduserer kostnader, avfall og energiforbruk.

LES OGSÅ: Søppelkongene Xerox

Løsningene omfattet blant annet et system for rimeligere solenergi, et membran-fritt system for vannrensning og nye ideer til drivstoffutvikling. I fremtiden skal man kunne skaffe drivstoff som utvinnes av både alger og karbondioksid fra atmosfæren.

Siden Xerox først og fremst er leverandør av skrivere, multifunksjonsmaskiner og kopimaskiner, var mye av teknologien som ble vist, knyttet til smartere dokument-løsninger.

LES OGSÅ: Selvslettende papir fra Xerox

Forskerne presenterte blant annet løsninger som automatiserer dokumenthåndteringen, for eksempel «Smarter Document Technologies» for automatisk organisering, oppdatering og sikring av dokumenter.

Print