Skriverkunder og produsenter i utakt

Skriverkunder og produsenter i utakt

Hva er viktigst når folk velger skriver? Vi spurte skriverprodusentene som bommet grovt.

IDG har fått tilsendt resultatene fra en undersøkelse om hva som er mest viktig ved valg av hjemmeskriver. Undersøkelsen er utført av markedsanalyseselskapet Norstat på oppdrag av elever som studerer markedskommunikasjon ved Handelshøyskolen BI.

I et telefonintervju ble et utvalg på 1000 personer spurt om hvilke av seks foreslåtte kriterier som er mest avgjørende ved valg av hjemmeskriver.

Tallene viser at både kvinner og menn i alle aldersgrupper synes utskriftskvalitet på vanlige dokumenter er mest viktig. Deretter følger brukervennlighet, fotokvalitet og pris. Det som betyr minst for folk flest er hastighet og selve utseende på skriveren.

Bommer på målgruppen

Vi tok en telefon til de tre største skriverleverandørene i Norge for å sjekke hvor godt de kjenner kundene sine og hvordan de ville rangere kriteriene i spørreundersøkelsen.

Maren Mjaatvedt, produktsjef for blekkskrivere hos Norges ledene skriverleverandør tar en kort tenkepause og lister opp følgende forslag:

Svarene fra Mjaatvedt er noenlunde synkronisert med de fra undersøkelsen, men hun bommer stygt ved å gi jumboplassen til det kriteriet som brukerne ifølge undersøkelsen mener er det aller viktigste.

Dagen etterpå ringer Mjaatvedt oss opp igjen og sier at hun har noen korrigeringer til listen. Nå er utskriftskvalitet på vanlige dokumenter rykket opp til 2. plass og hastigheten rangert som nummer fem. Dette bedrer scoren fra hp, men det er vel sannsynlig at tenkepausen har blitt brukt til å lese selskapets egne kundeundersøkeleser.

Canons produktsjef for blekkskrivere, Heidi Seigerud treffer heller ikke spesielt godt på hva som er kundegruppens viktigste prioritering, men får likevel full uttelling på tre av de seks alternativene.

Lexmark og markedssjef Hans Arvid Rønning er den som havner aller nærmest i vår uhøytydelige leverandørkonkurranse. Han er rask til å ramse opp sine forslag.

Selv om Rønning er den av leverandørene som er best oppdatert på prioriteringene blir han overrasket når vi avslører at han tok feil av prioriteringene mellom design og pris.

- Ja, det er overraskende at design scorer lavest, spesielt når dette er et felt hvor alle skriverprodusentene legger ned svært mye ressurser, sier Rønning.

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Velg riktig skriver

Les om:

Print