Skrivermareritt i Vista

Skrivermareritt i Vista

Skriverinstallasjoner går ofte galt i Windows Vista. Microsoft skylder på printerprodusentene.

Da Windows Vista kom på markedet for to år siden opplevde mange driverproblemer, spesielt ved installasjon av grafikkkort. Under Microsofts WinHEC-konferanse i forrige uke, kom det frem at 11 prosent av alle skriverinstallasjoner fortsatt mislykkes i Windows Vista, skriver Dailytech.

Problemet nå er knyttet til drivere som ikke støtter 64 bits-versjonen av operativsystemet. Det er stadig flere, om enn ikke så mange som Microsoft hadde håpet, som har gått over til Vista. Mange velger også 64 bits-versjonen, fordi det er en forutsetning for å kunne anvende fire gigabyte RAM og oppover.

Skriverleverandørene har imidlertid ikke klart å henge med i svingene, mener Microsoft. Driverne som følger med skriverne er rett og slett ikke kompatible med 64-bits-versjonen.

LES OGSÅ: 16 GB nok for Windows 7

Ifølge Microsofts undersøkelser gjelder dette også modem, selv om det trolig er mindre og mindre interessant. Derimot ligger feilraten for lagringsenheter og andre enheter på rundt fire-fem prosent, noe som er godt over Microsofts tålegrense på tre prosent for å anse noe som levelig, skriver svenske Techworld.

Les om:

Print