- Store muligheter i Norge

- Store muligheter i Norge

BARCELONA (PC World): Canons nye multifunksjonsmaskiner har store muligheter i Norge, mener Canons europeiske markedssjef.

Norske og nordiske bedrifter er flinkere enn de fleste til å ta i bruk ny teknologi raskt. Derfor vil de nye raske, miljøvennlige og tidsbesparende multifunksjonsmaskinene fra Canon få et godt salg i Norge.

Dette tror Paul Rowntree, europeisk markedssjef for produktadministrasjon og strategi i Canon Business Solutions, som leverer dokument- og utskriftsløsninger til mellomstore og store bedrifter.

Som kjent har Canon lansert en ny multifunksjonsplattform, ImageRunner Advance, med en rekke nye maskiner som nå skal markedsføres av både Canon og HP.

LES OGSÅ: Her er Canons nye "HP-skrivere"

Under lanseringen i Barcelona fikk PC World et intervju med Paul Rowntree:

PC World: - Er det noen ordenlige teknologiske gjennombrudd knyttet til disse nye produktene, og i så fall hvilke?

Rowntree: - Vi snakker først og fremst om en videreutvikling av Canons print-plattform, med betydelig raskere prosessering, større sikkerhet og bedre muligheter for integrering og tilpassing. Noe av det viktigste er avtalen vi har inngått med Adobe som gjør at vi nå kan tilby støtte for Adobe PostScript 3 og Adobes pdf-teknologi. Jeg vil si at den totale pakken som vi nå ha lansert, er et massivt steg fremover for vår utskriftsplattform.

PC World: - Hvilke av de nye produktene vil selge best?

Rowntree: - C5000-serien vil bli volumproduktet blant de nyhetene vi har lansert nå. Vi har spesielt stor tro på at flaggskip-modellen i C5000-serien, med utskriftshastighet på 51 sider i minuttet, vil bli en storselger i Norge. Men vi tror mange storforetak derimot vil satse på C7000-serien. Vi har også en sterk posisjon i markedet for mindre trykkeriløsninger og tror at den nye Pro-modellen vil overbevise kundene om vi nå har den sterkeste produktserien på markedet på dette feltet.

LES OGSÅ: Studentskrivere fra Canon

PC World: - Vil utviklingsarbeidet som dere har nedlagt i disse nye produktene etter hvert også innebære noen fordeler for dem som kjøper rimeligere utskriftsløsninger fra Canon, som for eksempel skrivere og multifunksjonsmaskiner i i-Sensys-klassen?

Rowntree: -Ja, det er et høyt nivå av integrasjon i hele produktspekteret til Canon. Neste år vil vi oppfriske våre sort/hvitt-utskriftsprodukter, og da vil man nok se igjen elementer av de teknologiske forbedringene som vi har lansert nå.

PC World: - Hvilke forutsetninger har disse nye produktene på det skandinaviske og særlig det norske markedet?

Rowntree: - De nordiske land er kjent for å være tidlig ute når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, og Norge har vel den høyeste oppgraderingstakten av utskrifts- og multifunksjonsprodukter i Europa. Jeg er overbevist om at vår nye produktserie vil ha meget store muligheter for å bli god mottatt av norsk næringsliv og offentlig forvaltning.

Tor Hjelle, markedsdirektør for Canon Business Solutions i Norge, supplerer: - Blant våre viktigste markeder i Norge for disse produktene er offentlig sektor samt bank- og finansnæringen, men i virkeligheten er det jo ingen begrensninger når det gjelder å tilpasse disse produktene til arbeidsflyten i en hvilken som helst type virksomhet.

Rowntree: - Offentlig forvaltning stiller stadig større krav til at produktene skal være miljøvennlige og har stadig mer fokus på sikkerhet. Det vil gjøre våre nye løsninger enda mer aktuelle enn før. Det samme gjelder advokat- og justismarkedet, som jo er en svært papir-intensiv virksomhet.

PC World: - Produsentene av utskriftsteknologi har stått overfor flere store utfordringer de senere årene. Først kom klimakrisen, som førte til at det innenfor informasjonsteknologien særlig var skriverleverandørene som fikk føle presset. Så kom finanskrisen. Hvordan synes du Canon har greid å håndtere disse utfordringene?

Rowntree: - Vi har greid oss veldig bra gjennom disse krisene og har håndtert dem godt. Vi har nå lansert produkter som er bransjeledende når det gjelder å innfri kundenes behov nettopp på disse områdene. Det var aldri noe spørsmål for oss om vi på grunn av finanskrisen burde utsette lanseringen av denne nye produktserien, for nå trenger kundene våre disse produktene mer enn noensinne.

PC World: - Hvor viktig er den nye avtalen mellom Canon og HP?

Rowntree: - Den representerer en win-win-situasjon for begge parter. Frem til i forrige uke var vi konkurrenter, nå er vi samarbeidspartnere. Canon stiller opp med kvalitetsprodukter, og HP bidrar med blant annet nettverksløsninger som er sterkt etterspurt i den øvre delen av markedet. Sett fra Canons side er dette også en viktig utvidelse av salgskanalen der produkter med Canons varemerke blir tilgjengelig gjennom HPs salgskanaler.

PC World: - Men kan det ikke tenkes at noen av disse Canon-produktene etter hvert vil bli tilbudt med HP-etikett?

Rowntree: - Nei, det kommer ikke på tale!

Les om:

Print