Student-skrivere fra Canon

Student-skrivere fra Canon

Canon møter skolestarten med nye multifunksjonsskrivere for studenter.

Nå lanserer Canon tre nye blekkbaserte multifunksjonsmaskiner som først og fremst er beregnet på skoleelever og studenter – samt nybegynnere. Maskinene kan brukes til utskrift, skanning og kopiering.

LES OGSÅ: Fotoskriver i en kurv

- Høy kvalitet

I denne omgang er det tre modeller som lanseres overfor dette kundesegmentet: Canon Pixma MP250, MP270 og MP490. Alle byr på fotoutskrifter og kopiering i høy kvalitet, ifølge Canon.

Alle de tre modellene er basert på Canons Fine-teknologi. Forkortelsen står for Full-photolitography Inkjet Nozzle Engineering, som Canon hevder gir tilnærmet kornfrie utskrifter i fotokvalitet. Skriverne har en dråpestørrelse på to pikoliter og en utskriftsoppløsning på 4800 punkter per tomme.

Blekkassettene har integrert skrivehode og er fylt med pigmentbasert sort blekk samt dyebasert blekk i cyan, magenta og gult.

Rask utskriftsstart

Alle de tre multifunksjonsmaskinene kan benytte Canon Quick Start-teknologi som starter utskriften med minimal oppvarmingstid. En Auto Scan-innstilling registrerer automatisk originaltypen og formatet av materialet man ønsker å skanne, og brukeren kan også aktivere en funksjon som automatisk korrigerer for undereksponerte bilder.

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Velg riktig skriver

Forskjellene mellom de tre skriverne er i hovedsak knyttet til utskriftshastigheten og til om de har lcd-skjerm eller ikke.

Maskinene har skannere basert på CIS-teknologi (Contact Image Sensor). som benytter led-sensorer på rekke og rad i stedet for en tradisjonell ccd-sensor med speil. Den viktigste forskjellen er at CIS-skannerenheten kan bygges mer kompakt.

MP250

MP250 skriver ut et 10 x 15 cm albumstørrelse-bilde på cirka 56 sekunder, ifølge Canon. Den integrerte skanneren har en maksimal optisk oppløsning på 600 ppt.

MP270

Pixma MP270 er i tillegg utstyrt med en PictBridge-port slik at man kan koble et digitalt kamera eller videokamera til skriveren og skrive ut direkte, uten å måtte gå gjennom noen pc. MP270 skriver ut et 10 x 15 cm bilde på 45 sekunder, og skanneren har en oppløsning på 1200 ppt.

MP490

Pixma MP490 har en 4,5 cm lcd-skjerm i farger, og maskinen bruker cirka 43 sekunder på skrive ut et 10 x 15 cm albumfoto. Maskinen har dessuten kortplasser for flashminnekort som man kan skrive ut direkte fra.

Prisen på skriverne er ikke kunngjort ennå.

Les om:

Print