Ta fargeskanneren med på tur

Ta fargeskanneren med på tur

Strobe XP 300 Visioneer er så liten at den fint får plass i en liten dokumentkoffert sammen med en bærbar pc.

Tross den lille størrelsen snakker vi om en fullverdig 48-bits fargeskanner. Den byr til og med på dupleks – tosidig skanning.

En av finessene er at skanneren kan nøye seg med strømmen den får fra usb-porten på pc-en. Det følger med strømforsyning som man kan bruke når man har tilgang til strøm eller ønsker å spare på batteristrømmen i den bærbare pc-en. Men det går altså fint an å bruke skanneren – sammen med en bærbar pc – når der man er uten tilgang til strømnettet. Vi prøvde å nappe ut strømledningen midt under en innskanning, og det enset ikke skanneren.

Best på tekst

Strobe XP 300 er først og fremst myntet på skanning av tekstdokumenter. Det ser man ikke minst ut fra programvaren som følger med: PaperPort 9.0 og OmniPage Pro 12.0 fra ScanSoft. Det første er et greit program for dokumentadministrasjon, mens det andre håndterer tekstgjenkjenning – OCR (optical character recognition).

Tekstgjenkjenningen gikk utmerket da vi prøvde et engelsk-språklig dokument. Derimot greide ikke programmet å tolke tegnene æ, ø og å da vi prøvde et norsk dokument. Feilraten så ellers ut til å være liten.

Skanneren kan selv sette i gang skanneprosessen så fort den detekterer at noen prøver å dytte et ark eller et bilde inn i dokumentåpningen – løsningen kalles AutoLaunch. For å få tilgang til mer avanserte muligheter kan man i stedet skanne via programmet OneTouch, som kan aktiveres fra pc-en eller ved å trykke på den eneste knappen på skanneren. Da får man også tilgang til rekalibrering, rensing og så videre. Det tredje alternativet er å styre skanneren fra PaperPort. Da kan man blant annet skanne direkte til e-post.

Når man skanner sort/hvitt-dokumenter, går skanningen raskt. Derimot er ikke skanneren noen racer på skanning av fargefotografier.

Bildekvaliteten på skanning av fargefotografier kan ikke måle seg med det man får fra en god planskanner, men dette må man sette opp mot fordelen med å ha med seg en liten og strømuavhengig skanner.

600 ppt

Strobe XP 300 har en optisk oppløsning på 600 ppt. Den er utstyrt med Hi-Speed USB 2.0-utgang og veier bare 590 gram. Størrelsen er beskjedne 4,45 cm (høyde), 5,08 cm (bredde) og 29,85 cm (lengde).

Det medfølger en sokkel som man kan plassere skanneren i, samt kalibreringsark, renseark og en liten bæreveske i mykt stoff. Dessuten får man med en liten plastmappe som man kan putte små dokumenter inn i før skanning – kredittkort, kvitteringer, avisutklipp og lignende.

Visioneer Strobe XP 300 har en veiledende pris på 4 110 kroner inklusive mva. Norsk distributør er InfoShare Solutions AS – mer informasjon hos www.infoshare.no .

Les om:

Print