TEST: Brother QL-710W - Kjekk etikettskriver

TEST: Brother QL-710W - Kjekk etikettskriver

Brother er på banen med en effektiv etikettskriver, QL-710W, som også kan ta imot etiketter direkte fra en smarttelefon.

Brother LabelPrinter QL-710W er utstyrt med trådløs kommunikasjon, og på et kontor kan mange brukere enkelt dele på bruken av etikettskriveren.

Programvaren som følger med, heter P-touch Editor. Her har man et stort utvalg maler til mange slags typer etiketter. De fleste er bedriftsrelaterte, men man får også med maler for etiketter til hobbybruk og annen privat bruk, for eksempel til å skrive ut etiketter for bruk på kjøkkenet og til dvd-samlingen.

Programmet betjenes som en slags miniversjon av designprogrammer som InDesign og Illustrator, der man plasserer tekst- og grafikkbokser på etiketten og fyller dem med innhold.

I tillegg medfølger P-touch Editor Lite LAN, som gjør det lett å dele etikettskriveren med kollegene via bedriftens lokalnett.

LES OGSÅ:

Xerox med smartere skrivere

De to rullene som følger med som standard, er en rull med standardetiketter i størrelse 62 x 100 mm (men som gir mulighet for enkelt-etiketter på opptil én meters lengde) og en rull med kontinuerlig slitesterk tape på 62 mm x 8 m. Brother kaller begge rullene for «førstegangsruller», noe som betyr at du sannsynligvis må bestille mer rekvisita ganske snart.

Etikettskriveren benytter termisk utskriftsteknologi, så du trenger heldigvis ikke å tenke på toner- eller blekk-rekvisita.

Skriv ut fra appen

Takket være trådløs-mulighetene kan QL-710W også brukes direkte fra nettbrett og smarttelefon. Brother har lagt ut en gratis-app til dette formålet: Brother Smartphone App iPrint & Label.

Vi har prøvd iPhone-versjonen, som i likhet med pc- og Mac-programvaren gir tilgang til et godt utvalg med maler for etiketter. Det går naturligvis langsommere å skrive inn tekst med en mobil, men så sant man ikke har et stadig behov for å taste inn nye etiketter, er det svært praktisk å kunne skrive ut direkte fra slike enheter.

Fra Brother Print & Label-programmet har man foruten en rekke maler også ferdig etiketter for alt fra bursdagshilsener til velkomst- og informasjons-etiketter til bruk under konferanser og andre events.

Man kan til og med hente opp et hvilket som helst bilde i iPhone-ens bildesamling og skrive ut dette som etikett, om man vil.

LES OGSÅ:

HP klar med 70 sider i minuttet

Konklusjon

QL-710W er en enkel og praktisk etikettskriver som gir god etikettkvalitet med høy utskriftshastighet – opptil 93 etiketter i minuttet, ifølge produsenten. Denne innebygde etikett-kutteren gjør at du får fiks ferdige selvklebende etiketter, der det bare er å rive av beskyttelsespapiret på baksiden.

Anbefales.

LES OGSÅ:

RT liker ikke skriveren din

Les om:

Print