TEST: Rask trådløs laser for hjemmebruk

TEST: Rask trådløs laser for hjemmebruk

Brother har lansert en rimelig personlig laserskriver med trådløst nettverk og hevder at selskapet er først ute med trådløs laser for hjemmebruk.

Vi har prøvd skriveren, som foruten hjemmekontoret er myntet på småbedrifter. Ifølge Brother Norge har skriveren slått godt an i markedet.

Brother HL2170W inngår i en serie på tre modeller som erstatter Brothers tidligere HL2000-serie.

Vi snakker om en forholdsvis liten sort/hvitt-laserskriver som du godt kan ha stående på skrivebordet ved siden av pc-en. Støynivået er beskjedent.

Rask

Skriveren har en oppgitt utskriftshastighet på opptil 22 sider i minuttet, og Brother lover at første side skal komme ut på 10 sekunder.

Vi har sjekket påstandene, og er kommet frem til at de stemmer.

Vi endte på litt over 10 sekunder, men under 11 på første side ut da vi kjørte et testdokument med fem prosent dekning. Utskriftshastigheten målte vi til i overkant av 22 sider per minutt. Vi kjørte for ordens skyld hastighetstestene med usb-tilkobling.

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Velg riktig skriver

Vi bedømmer utskriftskvaliteten som god. Best fornøyd var vi med standardoppsettet på 600 punkter per tomme, både når det gjelder tekst, grafikk og fotografi.

En laserskriver som dette er jo ikke myntet på å skrive ut fotografier, men vi fikk ganske god kvalitet på vår gråtoneutskrift av et fargefoto.

Vi så ikke noen særlig kvalitetsøkning ved å øke oppløsningen til 1200 ppt, så det er neppe verdt den ekstra ventetiden. Også Excel-grafikk syntes vi ble bedre på 600 ppt enn 1200 ppt, hvor mørkegrått og sort nesten grodde igjen.

Konklusjonen er derfor: La skriveren stå på standard 600 ppt, det gir best resultat.

Skriveren kan også kjøres i en lasersparemodus, som gir helt grei kvalitet både på tekst og grafikk, selv om vi anbefaler standardmodus på utskrifter som skal sendes til eksterne forbindelser.

Det er lett å gjøre vedlikeholdsarbeid med Brother HL2179W, for eksempel å sette inn ny tonerkassett.

Enkelt nettverksoppsett

Nettverkstilkoblingen kan gjøres på flere måter. Det enkleste er å bruke en midlertidig nettverkskabel mellom skriveren og trådløsruteren under installasjonen, men man kan også kjøre installasjonen trådløst.

Med rutere som støtter SecureEasySetup, Wi-Fi Protected Setup eller AOSS trykker man bare på en knapp først på ruteren og så bak på skriveren, og så finner de hverandre.

LES OGSÅ: Brother får egen motor

Man kan også opprette et ad hoc-nettverk mellom den bærbare pc-en og skriveren. Vi prøvde, og det fungerte utmerket.

Skriveren er uhyre enkel å betjene, med bare én knapp som ordner det meste. Et kort trykk gir en utskriftsprøve. Holder man knappen nede, får man en utskrift som viser nettverksstatus. Resten ordnes fra pc-en.

32 MB minne er standard, og det samme er arkmagasin på 250 ark. I tillegg har skriveren manuell enkeltarkmater for konvolutter, etiketter og andre spesielle papirtyper.

Som vanlig leverer Brother god, trykt installasjonsdokumentasjon – på norsk – samt fyldig dokumentasjon i pdf-format.

Skriveren emulerer PCL 6, og tonerkassetten har en kapasitet på rundt 1 500 sider. Ny tonerkassett koster rundt 400-500 kroner. Man kan også få en høykapasitets-tonerkassett beregnet på rundt 2 600 sider til 700-800 kroner.

Trommelen er dimensjonert for rundt 12 000 sider, og ny trommel koster 700-800 kroner.

Veiledende pris på skriveren med både kablet og trådløst nettverk er 2 610 kroner inklusive mva., men vår prissjekk hos åtte nettbutikker viste et gjennomsnitt som var betydelig lavere – se faktarammen.

LES OGSÅ: Ny Brother-sjef i Norge

Ønsker du å kjøpe den samme skriveren til lavere pris, kan du velge modellen HL2150N, som bare har støtte for kablet nettverk og har en butikkpris på 1200-1300 kroner, eller HL2140, som er en ren usb-skriver uten nettverksstøtte og koster 1100-1200 kroner.

Skriveren leveres med drivere både for Windows og Mac OS X.

Konklusjon

Brother HL2170W er en kompakt, lettbetjent og forholdsvis stillegående personlig laserskriver som egner seg utmerket på både hjemmekontor og i en mindre bedrift.

Brother HL2170W

Pris: Ca. kr 1 750 inkl. mva.
Internett: www.brother.no

+ God utskriftskvalitet, ganske rask.

- Beste utskriftsinnstilling gir ikke særlig bedre utskrift enn standardmodus, som imidlertid er svært bra.

Les om:

Print