Til laserkamp med kryptering

Til laserkamp med kryptering

Med raske fargelasere og kryptering vil Brother gjenvinne tapte markedsandeler.

Brother hadde nedgang i skriversalget i Norge i første halvår. Nå håper selskapet at høstens tre nye fargelasere, fire nye multifunksjonsmaskiner, raskere fargeutskrifter og krypterte utskriftsdata skal bidra til fornyet vekst.

Det er særlig HP som har vist tenner og kapret en større andel av skrivermarkedet i første halvår 2007, og dermed også tatt markedsandeler fra Brother. Dette fremgikk av tallene som den norske Brother-ledelsen la frem da høstens nye produkter fra selskapet ble presentert.

- Vi har godt håp om at de nye produktene skal snu trenden, sier administrerende direktør Christian Storm hos Brother til PC World Norge. Han påpeker at Brother fortsatt holder stand som Norges tredje største leverandør av utskriftsprodukter, og at tallene også må ses i lys av at det totale utskriftsmarkedet gikk ned i første halvår i år sammenlignet med første halvår i fjor - ned 1,2 prosent.

Elkjøp-trøbbel

Mens salget av blekkskrivere totalt gikk ned med 5,4 prosent i første halvår, måtte Brother notere seg en nedgang på 22,6 prosent. Hovedårsaken var at Brother falt ut av Elkjøp-systemet med viktige produkter, ifølge Storm. Han understreker at Brother fortsatt har et godt forhold til Elkjøp og regner med å selge mye gjennom kjeden også i fremtiden.

Brother HL-4040CN er den rimeligste av de nye fargelaserne, men også den klarer 20 fargesider i minuttet.

Det totale laser-markedet økte med 5,2 prosent, men også her fikk Brother en tilbakegang, på 7,5 prosent. Brother var litt sent ute med laser-baserte multifunksjonsprodukter, forklarer Storm. Han tror de nye produktene vil være med på å rette opp disse tallene i høst.

Hvis man splitter opp lasermarkedet, ser man at mono-markedet økte med 2,1 prosent. - Brother hadde en nedgang på fire prosent, men vi beholder andreplassen i dette markedet, sier Storm.

Fargelasermarkedet økte med hele 13,8 prosent, men nettopp her hadde Brother hadde sin største tilbakegang, på over 38 prosent.

Egen teknologi

Brother er blant skriverleverandørene som satser på egenutviklet teknologi, og presenterte sin nye laserteknologi i januar.

Les mer om Brothers nye laserteknologi her .

Brother er kommet frem til at uttrekkbare skuffer er mest brukervennlig for utskifting av fargetoner-kassetter.

Alle de nye laserproduktene fra Brother har såkalt Single Pass-utskrift. Selv om arkene skal påføres fire farger, skjer det i én omgang, og dermed går det like raskt å skrive ut fargedokumenter som rene sort/hvitt-dokumenter.

De nye produktene har også Secure Sockets Layer (SSL), som innebærer at all utskrifts- og nettverkshåndtering er kryptert.

Alle de nye skriverne og multifunksjonsmaskinene har innebygd Ethernet. Toppmodellene i hver av de to klassene har også trådløs nettverksmodul innebygd. Alle unntatt de to billigste i hver av klassene har usb-port for direkteutskrift fra minnepinne.

Christian Storm, administrerende direktør hos Brother Norge, har stor tro på selskapets nye fargelasere. (Foto: Toralv Østvang)

De nye produktene

Den nye utskriftsproduktserien fra Brother starter med HL-4040CN til 4 590 kroner ekslusive merverdiavgift. Utskriftshastigheten både i sort/hvitt og farger er 20 sider i minuttet.

Den neste på stigen er HL-4050CDN, som i tillegg byr på tosidig utskrift, usb-port og mulighet for ekstra arkmater for 500 ark. Prisen er 5 090 kroner.

Toppmodellen av de tre fargelaserskriverne er HL-4070CDW til 5 990 kroner. Hovedforskjellen er trådløs utskrift.

Den nye multifunksjonsserien starter med DCP-9040CN til 6 090 kroner. Som alle de øvrige har den utskriftshastighet på 20 sider i minuttet både i sort/hvitt og farger, samt kopieringshastighet på 16 sider i minuttet.

Toppmodellen MFC-9480CDW.

Deretter følger DCP-9045CDN til 7 190 kroner. Her får man blant annet tosidig utskrift, mer minne, usb-port og mulighet for ekstra arkmater.

MFC-9440CN koster det samme, 7 190 kroner, men byr også på faks.

MFC-9480CDW er toppmodellen blant dem som Brother nå lanserer, til en pris på 8 190 kroner. Her får man tosidig utskrift, skanning, kopiering og faks, mulighet for internett-faks og å skanne til e-post. Denne modellen byr også på trådløs kommunikasjon.

Les om:

Print