Total Lexmark-fornyelse

Total Lexmark-fornyelse

Lexmark kommer nå med en totalrenovert serie av blekkbaserte multifunksjonsmaskiner – både for bedrifter og hjemmebrukere.

Den nye produktfamilien er basert på helt nye skrivehoder og blekkassett-løsninger fra Lexmark.

For det første går Lexmark bort fra flerfargekassetter og leverer fra nå av fire separate kassetter – sort pluss tre fargekassetter.

For det andre er det nøyaktig samme skrivehode og de samme blekkassettene som brukes gjennom hele serien, fra den billigste til 550 kroner til den dyreste, som koster oppunder 3500 kroner.

Ingen av delene er egentlig revolusjonerende. Konkurrentene har hatt separate blekkassetter lenge i deler av sine produktspektre, og for eksempel Brother har kjørt med lik skrivehode- og blekkløsning i modeller til svært ulike priser.

Ulik funksjonalitet

Poenget er at det ikke lenger er utskriftskvaliteten som avgjør prisen – den er like god over hele linjen, og man får ikke dårligere og langsommere utskrift om man velger en billigere modell. Prisen avgjøres i stedet av en rekke andre faktorer, som funksjonalitet, betjening, papirkapasitet, om det er arkmater og automatisk tosidig utskrift og så videre.

Lexmark kaller den nye blekkteknologien sin for Vizix, og ifølge Lexmark bidrar den at sort/hvit-tekstutskrifter bare koster én eurocent eller ni øre per ark. Det sorte blekket er pigmentert, noe som gir utskriften en profesjonell, «laserlignende» stil, i tillegg til at blekket har god holdbarhet. Fargeblekket er dye-basert.

Lanseringen omfatter i alt ni nye multifunksjonsmaskiner, fire av dem for profesjonelt bruk, fire for hjem og kontor og én personlig multifunksjonsmaskin. Med profesjonelle brukere sikter Lexmark mot småbedriftsmarkedet. Alle de nye modellene har trådløs nettverkstilkobling som standard.

Nesten som iPhone

Multifunksjonsmaskinene blir stadig mer avanserte, men dermed også mer innfløkte å betjene. I bestrebelsene på å gjøre betjeningen enklere har Lexmark utviklet en berøringsfølsom lcd-skjerm som foreløpig er tatt i bruk på tre av de nye multifunksjonsmaskinene. Skjermen viser til enhver tid bare den informasjonen som er nødvendig. Brukergrensesnittet minner om iPhone, og det er synd at løsningen foreløpig er forbeholdt de dyreste modellene i henholdsvis bedrifts- og konsumentklassen, for uerfarne førstegangskjøpere som velger en av de rimeligere modellene kunne sikkert hatt stor nytte av løsningen.

Lexmark hevder forøvrig at selskapet har bransjens beste garantiordning. I den nye serien gis det tre år på forbrukermodellene og fem år på bedriftsmodellene.

Blant de øvrige nyhetene finner vi en skannerfunksjon for opptil åtte visittkort om gangen. Dataene legges automatisk inn i brukerens kontaktdatabaseprogram.

Ni nye maskiner

De fire nye modellene for hjemmekontor er følgende: Lexmark Impact S306 til 859 kroner inklusive mva., Interpret S405 til 1119 kroner, Intuiton S505 til 1299 kroner og Interact S605 til 1729 kroner. Den profesjonelle modell-linjen består av Prospect Pro 205 til 1469 kroner, Prevail Pro705 til 1729 kroner, Prestige Pro805 til 2599 kroner og Platinum Pro 905 til 3469 kroner. I tillegg lanserer Lexmark en personlig multifunksjonsmaskin kalt X2670 til 549 kroner.

Les om:

Print