Tror på skrivervekst i 2012

Tror på skrivervekst i 2012

Skrivermarkedet gikk tilbake i fjerde kvartal, men IDC har gode forventninger til 2012.

IDC publiserte nylig sin Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker November 2011, som omfatter salget av skrivere og multifunksjonsmaskiner.

I fjerde kvartal 2011 falt omsetningen i Vest-Europa med 2,6 prosent til 8,1 millioner enheter sammenliknet med samme periode året før.

Til sammen falt omsetningen med 10,7 prosent til 3,3 milliarder euro i fjerde kvartal fra samme periode året før.

God blekkvekst

Blekk- og laserskrivere til bedrifter økte tilsammen med 3,1 prosent i fjerde kvartal i fjor. Konsumentmarkedet for blekkskrivere gikk tilbake med til sammen 5,1 prosent i den travle juleperioden.

Blant lyspunktene i fjerde kvartal 2011 er den fortsatte veksten i salget av blekkskrivere til bedrifter, som økte med 32,4 prosent. Fargeskrivere økte med 8,4 prosent, og salget av høyhastighets blekkskrivere økte med 13,6 prosent.

Blant skuffelsene var en nedgang i markedet for monokrome skrivere på 6,4 prosent. I løpet av i fjerde kvartal, som ifølge IDC tradisjonelt er et sterkt kvartal for monokrome enheter, ble det solgt 12 prosent færre sort-hvitt-skrivere.

- Monokrom-segmentet er dobbelt så stort som fargemarkedet, men avstanden mellom de to blir kortere som følge av press fra blekkprodukter i markedene for hjemmekontorer og mindre bedrifter, sier Phil Sargeant, forskningsansvarlig i IDC, i en pressemelding.

Bedriftene oppgraderer

Alt i alt forventer IDC gode utsikter til vekst i 2012, til tross for smale marginer og prisfallet som fant sted i fjerde kvartal.

Arnaud Gagneux, analytiker i IDC med ansvar for det vesteuropeiske dokument- og skrivermarkedet, sier at etterspørselen i bedriftsmarkedet fremdeles vil være høy.

- I dagens økonomiske klima har konsumentene utsatt å oppgradere skriverne hjemme, men bedriftene gjør det de kan for å dra nytte den siste funksjonaliteten i skriverne og multifunksjonsmaskinene som finnes på markedet, sier han.

- Bedriftene digitaliserer og strømlinjeformer i økende grad sine dokumenter og arbeidsprosesser. Målet er å øke effektiviteten.

Les om: