Xerox med smartere skrivere

Xerox med smartere skrivere

Xerox lanserer felles programplattform for sine alt-i-ett-skrivere. Stikkord: skyen og sikkerhet.

Xerox har lansert ny, felles programvare for multifunksjonsmaskiner der målet er å gjøre det både enklere og sikrere å bruke maskinene.

Ikke minst er den nye plattformen tilpasset vår nye mobile hverdag, med stort behov for utskrifter direkte fra smarttelefoner og nettbrett, gjerne fra medarbeidere som befinner seg utenfor bedriften.

- Mobilitet ingen trussel

Noe av tankene som Xerox har bak de nye løsningene, er å bidra til at dagens og fremtidens nye mobile produkter ikke lenger skal oppfattes som en trussel, men som en mulighet.

– Mange føler seg truet av den mobile revolusjonen, men vi vil berolige dem med at man godt kan satse på mobilitet, og at det likevel vil være trygt. Det er ikke så lett å koble alle systemene sammen i dag, men der kommer vi inn med ConnectKey og løser problemene, sa en av Xerox-sjefene, Rick Dastin, da den nye strategien ble presentert.

ConnectKey

ConnectKey er altså det nye begrepet som Xerox-kunder må lære seg og som er kjernen i det nye «økosystemet for enkelhet», som Xerox kaller nyskapingen.

ConnectKey skal gjøre det både enkelt og trygt for bedriftene å la medarbeiderne bruke hybrid-pc-er, nettbrett og smarttelefoner i tillegg til klassiske klientmaskiner, uten at det gir ekstra utfordringer for it-avdelingen når det gjelder utskrift fra de «nye» enhetene.

Det nye økosystemet inneholder en ny sikkerhetsløsning fra McAfee som skal bidra til at de it-ansvarlige ikke trenger å bekymre seg for sikkerheten når medarbeiderne ønsker å ha med seg medbrakt it-utstyr på jobben.

I tillegg samarbeider Xerox tett med nettverksgiganten Cisco, som har utviklet et ekstra lag med sikkerhet som tas i bruk på multifunksjonsmaskinene, kalt Cisco TrustSec. Dette skal gi god beskyttelse av datastrømmene til og fra multifunksjonsmaskinene, hevder Xerox.

16 nye maskiner

ConnectKey-systemet lanseres på en rekke nye multifunksjonsmaskiner – 16 nye ConnectKey-baserte maskiner er planlagt i løpet av første halvår. Her finner vi alt fra multifunksjonsmaskiner for storbedrifter til mindre maskiner for SMB-markedet.

De første som kommer i salg nå, er Xerox WorkCentre 5800 og 7800 Series. Også modeller med Xerox' smeltevoks-teknologi vil bli oppdatert med ConnectKey-produkter.

Mer intelligent multifunksjon

Det nye økosystemet kan enkelt fortalt beskrives som om multifunksjonsmaskinene får mer intelligens og blir mer som en datamaskin i bedriftens nettverk.

Det blir lettere enn før å fjernstyre multifunksjonsmaskinene fra en hvilken som helst slags enhet, for eksempel via nye apper som er utviklet for smarttelefoner og nettbrett.

Samtidig øker også brukervennligheten på selve multifunksjonsmaskinen fordi alle vil være utstyrt med stor, berøringsfølsom skjerm med identisk brukergrensesnitt.

Sentralt i strategien er at alt nå flyttes over til multifunksjon. – Ikke bare når det gjelder multifunksjonsmaskinene i seg selv, men når det gjelder hele dokumentflyten, sa Dastin.

Utskrift via skyen

I dette står «skyen» sentralt. Ved hjelp av Xerox Extensible Interface Platform, forkortet EIP, kan man enkelt koble seg til skyen uten server. ConnectKey støtter «alt» – Cloud Print, Apple AirPrint, Cloud Scan og så videre, i tillegg til SharePoint.

Xerox Mobile Print gjør det enkelt å skrive ut fra en hvilken som helst portabel enhet som har innebygd e-postfunksjonalitet.

Med et tapp på skjermen og uten noe ekstra mellomvare vil ConnectKey Share to Cloud flytte dokumenter direkte til for eksempel SharePoint Online, Dropbox, Google Drive, Evernote, PaperPort Anywhere og så videre.

Systemet kan også automatisk konvertere dokumenter til søkbare PDF-dokumenter, Word og Excel.

Viktig for SMB-markedet

Xerox har brukt mye energi på å studere SMB-markedets behov i den nye utskriftsstrategien, noe som er interessant for SMB-landet Norge.

– Xerox er en stor enterprise-leverandør, men her har vi også tenkt mye på SMB og på at mindre firmaer selv skal kunne administrere disse løsningene uten en stor it-avdeling. Vi forsøker å komme forbi den it-sentriske strategien som preger mye av SMB-markedet, sa Rick Dastin under lanseringen.

Eksemplene han ga gikk blant annet ut på at det skal bli lettere å gjøre både maskinoppgraderinger og vedlikehold direkte på multifunksjonsmaskinen, og at det er enkelt å sette opp rettigheter og restriksjoner direkte i utskriftsenheten.

Xerox App Studio

App-utvikling står sentralt, og brukere, systemintegratører og kanalpartnere kan benytte det nye Xerox App Studio til enkelt å utvikle apper som forenkler dokumentflyten og som er direkte integrerte i den enkelte multifunksjonsmaskinen.

Xerox App Studio kommer på markedet i tredje kvartal.

– It-sjefene får bedre kontroll, og kan slappe mer av overfor bruk av skytjenester og ansatte som bruker eget utstyr (BYOD) ved arbeid i og utenfor kontoret, sier administrerende direktør Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge.

Les om: