Prisdryss over norske it-selskaper

Prisdryss over norske it-selskaper

CEBIT: Fire norske it-selskaper fikk europeiske priser under åpningsdagen på Cebit. De heldige var 24sevenoffice, Fronter, Intrahouse og Pronto TV.
Statssekretær Oluf Ulseth i næringsdepartementet delte ut prisene i regi av den europeiske organisasjonen EMMAC Group.

EMMAC Group er en organisasjon som hjelper europeiske bedrifter ut i markedet. De deler ut såkalte Seal of Excellence in Multimedia til selskaper som er flinke til å markedsføre seg ute i den store verden.

- Vi er den eneste europeiske organisasjonen som premierer resultater for multimediaindustrien, sier Alexander Felsenberg i EMMAC.

Han forteller at en stor del av det arbeidet denne organisasjonen gjør er å identifisere selskaper som er fremmadstormende innen multimedia og programvare.

Seal of Excellence er en pris som ble stiftet for et par år siden, for å markere Europa og europeiske selskaper.

- Det er mye bra i Europa, men vi mangler ofte markedsføring, sier Felsenberg.

Under årets prisutdeling på Cebit var det hele 31 gullvinnere fra mange nasjoner. Fire av dem kom fra lille Norge. Prisene ble delt ut av statssekretær Oluf Ulseth i næringsdepartementet.

- Vi trenger ny teknologi. Vi har lenge snakket om at innhold er konge, og i dette bildet er det veldig interessant for meg å delta her i dag, sa Ulseth.

De fire selskapene som finn gull-pris fra EMMAC var 24sevenoffice, Fronter, Intrahouse og Pronto TV. To av selskapene hadde representanter på plass til å ta imot prisen.

24sevenoffice har som konsept å leie ut en komplett programvarebasert kontorstøtteløsning, med alt inkludert ) som økonomi, lønn, crm, epost og lignende. Selskapet har beveget seg ut i blant annet England og Tyskland, og hele systemet er egenutviklet.

Kundene leier tjenester og alt driftes av selskapet. Ifølge daglig leder Stian Rustad har de nå over 500 kunder, og han var glad for å få prisen.

- Dette betyr virkelig noe i forholdet vårt overfor kundene. Det er helt klart, forteller Rustad til Computerworld.

Den andre prisvinneren som også deltar på fellesstanden til Innovasjon Norge, var Intrahouse. Selskapet lager løsninger for aviser, slik at innholdet enkelt kan publiseres på mobile enheter som for eksempel mobiltelefoner.