Prisdryss i Posthallen

Prisdryss i Posthallen

DND: Rundt 150 festkledde gjester samlet til årets utdeling av BI-prisen i Oslo torsdag.

Av: Siri Rooseboom de Vries, Dataforeningen

Det var et flott arrangement i Posthallen som hadde samlet nærmerer 150 gjester innen Datavarehus- og Business Intelligence bransjen. Keynote Ari Riabacke startet ettermiddagen på en lystig måte og fortalte om hvordan vi tar beslutninger, og hvordan vi kan bli bedre til det. Bandet Helmers Hage sto for god musikk både før og etter middagen.

Før prisutdelingen fikk de fem finalistene god tid til å snakke om sine BI-løsninger i talk show-format med BI-eksperten Truls Berg.

Finalistene til årets BI-pris var:

  • Det Norske Veritas
  • Europris
  • Kommuneforlaget
  • Storebrand Kapitalforvaltning
  • Vitusapotek i Norsk Medisinaldepot

Apoteknæringen og Kommune-Norge gikk seirende hjem med sine BI-løsninger som gjør dagen enklere.

Vitusapotek vant BI-prisen Beste praksis:

”Årets vinner av BI-prisen har en godt planlagt løsning som gjennomsyrer organisasjonen. I bunnen ligger tradisjonell og god BI slik vi ønsker å se det. Kombinert med ledelsesforankring, ”top-down” implementering og flotte brukergrensesnitt, gir juryen beste karakter i verdiskapning og nytte for virksomheten.

Dette er en mønsterløsning for andre som ønsker synlige resultater. Vi understreker spesielt de ressurser som er lagt på opplæring, oppfølging og eierskap. Her er det forretningen som har vært styrende og man har oppnådd utvidet bruk av eksisterende datavarehus for betydelig forretningsmessige fordeler. Stolthet, glede og energi fra nøkkelressurser er også viktige ingredienser for løsningens suksess i selskapet.

Kandidaten har fått data til å fungere, og effekten er tydelig. Her snakker vi om mersalg, motiverte medarbeidere, trivsel og sunn internkonkurranse. Den norske løsningen blir etterspurt ut over landets grenser og setter selskapet på kartet i en tung internasjonal organisasjon.”

Kommuneforlaget vant BI-prisen Innovasjon 2012 for løsningen ”KF Bedre Styring”:

”Årets vinner av BI-prisen 2012 Innovasjonsprisen presenterer en løsning med et formidabelt potensial med viktige konsekvenser for mange. Løsningen er genial i sin enkelhet og forretningsideen er klar.

Juryen understreker at dette er innovasjon med betydelig samfunnsnyttig effekt.

Det leveres på et tydelig fundament hvor målet er effektivisering, forbedring og gjenbruk. Alle sider av løsningen er tiltalende, gjennomtenkt og lett tilgjengelig på tross av sin underliggende kompleksitet.

Løsningen er særdeles godt forankret og vi er imponert over hvordan det lanseres en salgbar tjeneste i form av en innovativ, robust og fremtidsrettet BI-plattform.

Kandidaten tør å utfordre vante mønster, leveransemodeller og en stor brukergruppe med sitt klare budskap: Hvorfor gjøre samme ting 429 ganger når den kan gjøres en gang?”

Juryen 2012 bestod av følgende:

  • Anita Steine, Head of Business Intelligence, Canal Digital, leder
  • Frances D’Silva, Chief Architect - Data warehousing, Nets Norway
  • Michael Oreld, Redaktør/Sub Editor in Chief CIO/Computerworld IDG Magazines Norge
  • Roland Berg-Lie, Redaksjonssjef, Finansavisen
  • Truls Berg, Adm. Direktør, Digital Insight

Kriteriene for å få BI-prisen er at den nominerte løsningen skal være et verdibidrag til virksomheten. Den skal ha lyktes med å forankre BI-strategien i selskapet med positiv innvirkning for virksomheten og dets prosesser. Løsningen skal være integrert , gjerne på tvers i virksomheten med brukertilfredshet og god utbredelse, og gi merverdi for brukerne. Kriteriene sier også at løsningen skal være fremtidsrettet og innovativ, med en nyskapende verdi som har utnyttet tilgjengelig informasjon.