Prisdryss til trebarnsmor

Prisdryss til trebarnsmor

DND: Silje Vallestad i Bipper har fått nok en pris, årets kvinnelige gründer.

På kvinnedagen 8. mars ble gründer Silje Vallestad i Bipper Communication i Bergen kåret til Årets kvinnelige gründer av Innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet. Men det er langt i fra første gang hun får lønn for strevet.

Bipper-Silje fikk sin første pris i 2007 da hun deltok i Venture Cup som er en konkurranse i å skrive forretningsplan. Da ble grunnlaget for Bipper lagt, slik vi kjenner det i dag.

- Det var veldig spesielt å få den første prisen. Den fikk jeg alene og jeg fikk 100.000 kroner, noe som var en formue for meg som student. Det er jo faktisk et helt årsbudsjett når det gjelder studielån, forteller hun.

Hedret for n’te gang

Silje har mottatt en rekke priser siden den gang. En rekke nominasjoner og andreplasser, og fem førsteplasser. Bare i november i fjor hanket hun inn prestisjetunge utmerkelser; Rosings kreativitetspris (1. plass), Reodorprisen (2. plass) og Gulltasten (finalist). Nå i mars ble hun kåret til Årets Gründer av Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge.

– Gründerprisen er veldig spesiell for meg. Den er så personlig, og jeg ble svært rørt. Det er en spesiell anerkjennelse å få denne prisen med tanke på den reisen jeg har hatt med Bipper.

Les flere saker fra Dataforeningen på computerworld.no/dnd

Med gründerprisen, tror Silje hun beviser at man ikke nødvendigvis behøver å kunne selve utviklingen av produktet eller tjenesten, men å ha troen på det, er helt avgjørende.

– Prisen beviser at jeg har gjort noe riktig, og jeg håper at det kan inspirerer andre. Jenter er veldig opptatt av hva vi ikke kan. Min historie med Bipper er at jeg ikke kunne noe om mobil og teknologi. Jeg var bare en helt vanlig bruker. Men jeg fikk en visjon om hva jeg ønsket meg som mamma. Jeg fant ikke denne tjenesten, og dermed bestemte jeg meg for å utvikle den selv. I dag driver jeg en teknologibedrift med internasjonalt potensiale, forteller hun stolt, men ydmyk.

Utvikler for smarttelefoner

Silje har ikke tenkt å stoppe med én teleoperatør. Samtidig som hun lanserte i Norge i høst, gjorde hun det samme i Bulgaria. Hun har etablert et søsterselskap i New Jersey, USA og om få måneder kommer hun med en Android-løsning.

– I dag har Tele2 fått eksklusivitet, men Bipper skal innen få måneder være tilgjengelig for alle uansett teleoperatør. Nå er vi i gang med å lage en løsning for Android-telefoner. Slik når vi et globalt marked raskt, avslutter Silje.

Dataforeningen gratulerer Silje med enda en pris, og vi gleder oss til å følge hennes og Bippers utvikling.

Computerworld samarbeider med den Den Norske Dataforening (DND).

Medlemmer får Computerworlds papiravis gratis, og kan i tillegg kan lese nyheter fra DND på computerworld.no/dnd.

Innholdet er i sin helhet produsert av Dataforeningen.