FIDUSVINNER: Statssekretær Thor Kleppen Sættem delte ut Fidusprisen på vegne av Norsis til sikkerhetssjef Soner Sevin i Coop Norge Handel. (Foto: Arne Røed Simonsen)

FIDUSVINNER: Statssekretær Thor Kleppen Sættem delte ut Fidusprisen på vegne av Norsis til sikkerhetssjef Soner Sevin i Coop Norge Handel. (Foto: Arne Røed Simonsen)

Fidusprisen til Coop

Norsis har gitt Fidusprisen til Coop Norge Handel for en innsats ut over det som forventes når det gjelder informasjonssikkerhet.

Coop Norge Handel AS er årets vinner av Fidusprisen. Dette ble klart da Næringslivets Sikkerhetsråd feiret 40 år med jubileumskonferanse onsdag 20. september. Ifølge en pressemelding er formålet med Fidusprisen å skjerpe bevisstheten om behovet for informasjonssikkerhet hos privatpersoner og i næringslivet. 

Prisen går til en bedrift eller en offentlig aktør som har utmerket seg innenfor informasjonssikkerhet. En jury bestående av representanter fra Datatilsynet, Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) og NorSIS kårer vinneren ut i fra en faglig vurdering av kandidatene.

Best av fire kandidater

Kandidatene til prisen er resultat av en spørreundersøkelse blant forbrukere. I undersøkelsen er forbrukerne bedt om å rangere virksomheter og bransjer ut fra tillit til hvordan de behandler forbrukernes personopplysninger. I år var det totalt fire nominerte virksomheter utpekt av folkejuryen. Årets finalister var Coop Norge Handel,  Norsk Tipping, Skatteetaten og Brønnøysundregistrene.

Fagjuryen har intervjuet og evaluert alle kandidatene og utpekt Coop Norge Handel til årets vinner av Fidusprisen 2017.

Juryens begrunnelse er at Coop handel Norge over tid nå har hatt har et  stort fokus på sikkerhetsarbeid og forankring av sikkerhetsarbeidet i virksomhetens øverste ledelse, Coop er i front av sin bransje og tar et samfunnsansvar innenfor bekjempelse av datakriminalitet og forebyggende informasjonssikkerhetarbeid som er utover det som kan forventes. Coop hedres for sitt arbeide med sikkerhetskultur, håndtering av sikkerhetshendelser og sin vilje og evne til prioritering av informasjonssikkerhet i praksis og for sine aktiviteter knyttet til informasjon og opplæring av sine ansatte og kunder.

For åttende gang

Prisen ble første gang utdelt i 2009. Direktør i NorSIS, Peggy S. Heie sa følgende i forbindelse med prisutdelingen.

– Vi er veldig stolte over å kunne utrope Coop som årets vinner av Fidusprisen. Vi håper også at Coop sitt arbeid kan inspirere andre – uavhengig av bransje. I en tid der digitaliseringen er øverst på agendaen til myndigheter og næringsliv – så bidrar Coop til mer trygghet knyttet til bruk av digitale tjenester og spesielt innen varehandelbransjen”.

 

 

Priser og utmerkelser