FORNØYDE VINNERE: Digiplex-teamet på scenen i Monaco. I midten er styreleder Byrne Murphy med prisen, og administrerende direktør Gisle M. Eckhoff til hans venstre. (Foto: Datacloud Europe Awards)

FORNØYDE VINNERE: Digiplex-teamet på scenen i Monaco. I midten er styreleder Byrne Murphy med prisen, og administrerende direktør Gisle M. Eckhoff til hans venstre. (Foto: Datacloud Europe Awards)

Mer heder til Digiplex

Ombyggingen av datasenteret på Ulven i Oslo imponerte juryen i Datacloud Europe Awards.

Under utdelingen av årets priser på utstillingen og kongressen Datacloud Europe Awards, som går av stabelen i Monaco 6. til 8. Juni, stakk Digiplex av med prisen som heter «Data Center Above and Beyond».

Ombygging av datasenteret

Denne prisen tildeles noen som har strukket seg ekstra langt for sine kunder, og som har gjennomført utover hva en kan forvente. Digiplex fikk prisen for jobben de har gjort under ombyggingen av datasenteret på Ulven i Oslo.

Der har Digiplex hatt et datasenter i 17 år, som ifølge selskapet selv ikke har hatt et eneste sekund avbrudd. I fjor satte et team fra Digiplex seg ned for å planlegge og gjennomføre fundamentale forbedringer i datasenterets energieffektivitet og utholdenhet, blant annet ved å bygge om senterets kjølemaskineri (CRAC - «Computer Room Air Conditioning») på stedet. I tillegg ble de tilhørende vannpumpene også forbedret.

Imponert jury

Dette ble gjennomført mens datasenteret var i full drift, og uten at kundene opplevde avbrudd. Dette imponerte juryen til prisen.

— Juryen ble imponert av det fremdragende arbeidet DigiPlex har gjennomført på senteret i Oslo. Oppgraderingen gir et langt bedre datasenter, som gir kundene økte fordeler. Det å gjennomføre en slik omfattende oppgradering på et operativt datasenter uten avbrudd, er en bemerkelsesverdig prestasjon, sier Philip Low, administrerende direktør i BroadGroup, i en pressemelding fra Digiplex.

— Vi er beæret over å motta denne prisen for vårt arbeid på Ulven. Jeg fornøyd med at vi nå kan levere grønnere, bedre og et mer energieffektivt datasenter», sier Gisle M. Eckhoff, administrerende direktør i Digiplex i samme pressemelding.

Ikke første pristildeling

Digiplex har vært svært synlige internasjonalt det siste året, og dette var slett ikke den første hedersbetegnelsen selskapet har innkassert i det siste. Selskapet oppsummerer prishøsten sin selv på denne måten:

«Denne prisen er den siste i en rekke utmerkelser for Digiplex. I mai vant Digiplex «Outstanding Big Data Management Solution Award» på den årlige Big Data og IoT Excellence Awards i London, arrangert av Computing Magazine. I april ble selskapet inkludert på CIO Reviews’ liste over «20 Most Promising Data Center Solution Providers 2017» og i desember vant Digiplex «Critical Enviroment Future Thinking Award» på den årlige EMEA DCD Awards».

Priser og utmerkelser