SATT PRIS PÅ: Atea har gitt Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen en pris for Årets digitaliseringsleder. 

SATT PRIS PÅ: Atea har gitt Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen en pris for Årets digitaliseringsleder. Foto: Ruter

Ruter-sjef fikk Atea-pris

Det er første gang prisen deles ut. Atea har kåret Ruter-sjef til "Årets Digitaliseringsleder".

Atea skriver i en pressemelding at utmerkelsen går til en person som inspirerer sine ansatte og kunder til best å anvende og forstå teknologi.

-Å bli kåret til årets digitaliseringsleder gjør meg stolt på vegne av alle oss i Ruter og det gir inspirasjon til det videre endringsarbeidet vårt. Transportbehovet i hovedstadsregionen vil øke fremover, og digitalisering vil være en avgjørende faktor når vi beveger oss fra dagens kollektivtrafikk til å løse morgendagens mobilitetsbehov for våre kunder, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter i meldingen. 

Prisen Årets Digitaliseringsleder skal ifølge Atea hedre en personen som gjennom sitt lederskap har utmerket seg gjennom året.

"Ved å navigere i det nye, digitale landskapet - som rett og slett er med på å tegne opp det nye kartet. Ledere i dag må tilrettelegge for nye og smartere måter å jobbe på digitalt, kombinert med evnen til å inspirere medarbeidere til å se nye muligheter innen produkt og -tjenesteutvikling", skriver Atea.

Ny pris

-Årets vinner har forstått at det ikke er nok å være et kollektivselskap lenger, og satser på å utnytte teknologi for å gjøre hverdagen til Ruters kunder bedre, slik at de får muligheten til å leve de livene de selv vil. Spesielt imponerende er det at Bernt Reitan Jenssen som leder går foran som et digitalt forbilde, deler visjoner om fremtiden internt og eksternt og inspirerer sine ansatte til å tenke nytt.

Vinneren har også forstått og vist i ord og handling at datainnsamling er en del av Ruters kjernevirksomhet, sier juryformann og administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs.

Prisen Atea deler ut ble lansert i starten av oktober. Frem til 30. oktober har det kommet nominasjoner fra hele landet. Da fristen var ute, stod juryen med 70 relevante kandidater. Kandidatene ble vurdert av juryen bestående av Michael Jacobs (Atea Norge), Silvija Seres (forsker og matematiker), Heidi Austlid (Ikt-Norge), Henrik Müller-Hansen (Gelato) og Jan Sollid Storehaug (Cloudnames).

Priser og utmerkelser