Prissjokk for feriemobil

Prissjokk for feriemobil

Telenor og Netcom er gledesdrepere foran feriesesongen og setter prisene kraftig opp.
Å ringe hjem til gamlemor fra utlandet vil koste betraktelig mer enn før. Norges to største teleaktørene, Telenor og Netcom, setter opp takstene for hjem-ringing fra Vest-Europa.

De nye prisene fra Telenor og NetCom betyr at det blir opptil 90 prosent dyrere å ringe hjem fra typiske ferieland som Spania, Hellas, Frankrike og Kypros nå som ferien setter inn.

- Når man lager nye modeller er det alltid slik at noen priser går opp og noen ned. Alt i alt blir det litt billigere. Vi har ikke for vane å skru opp prisene. Vi kommer med dette for å gjøre det enklere, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor Norge.

Overraskende er det at prisene til Telenor og NetCom blir helt like.

- Det er lett å anta at det har foregått et samarbeid, når NetCom varslet dette allerede i april, sier informasjonssjef Anne Marie Storli i Post- og Teletilsynet til Aftenposten.

Selskapenes egne prisoversikter viser at for en prisbevisst mobilkunde vil det så godt som alltid bli dyrere å ringe hjem med det nye systemet. Og selv om prisene senkes i enkelte land, er prisøkningene særlig høye nettopp i de landene hvor nordmenn flest drar på ferie.

Telenor og NetCom vil også ta samme sms-pris fra alle land i Europa fremover. Tre kroner og femti øre må Telenor-kunder ut med for en tekstmelding, mens NetCom-abonnenter slipper unna med tre kroner. Tidligere kunne du sende en sms fra for eksempel Hellas, Italia og Frankrike til godt under to kroner.