Problemer for Apples Motion

Problemer for Apples Motion

Apples videoredigeringsprogramvare Motion er lansert og har kommet ut i butikkene. Men fremdeles sliter Apple med en rekke småfeil.
Apple nye løsning for bevegelsesgrafikk, som selskapet selv kaller det, er til salgs. Programpakken har lenge vært ettertraktet, fordi den er billig og har mange funksjoner som tidligere bare var tilgjengelig i mye dyrere programvare.

Med denne pakken for produksjon og design av bevegelsesgrafikk, kan man utforske nye kreative territorier med selvdrevet animasjon, tegn-for-tegn-animering av tekst og et kraftig nytt grensesnitt. Motion har integrering med Final Cut Pro HD og DVD Studio Pro 3, slik at det er enklere og raskere enn noen gang å lage bevegelsesgrafikk for film, video og DVD.

Pakken koster rundt 300 dollar og er i Norge til salgs for 2.790 kroner. Utsending av pakken starter i dag.

Apple har midlertidig fått noen startproblemer med Motion. Selskapet har publisert en rekke artikler for å gjøre brukerne oppmerksom på småfeil.

Markeringsvertøyet kan i visse tilfeller avslutte programmet. Også komprimering og MP3-koding er ustabilt. I tillegg er det en feil i manualen. I noen versjoner skrives det at QuickTime 6.5 eller oppover er nødvendig for Motion, mens det kreves minst QuickTime 6.5.1.

Apples annonserte "sømløse" integrering i Final Cut Pro er ikke fult så sømløs. Noen bilder blir større i Motion enn originalen. I tillegg har Motion problemer med Firewire og Magic Bullet-plug in.

Problemene har ikke stoppet Apple fra å sende ut Motion og pakken er til salgs i de fleste land verden over.

Teknologi for video-entusiaster

Motion gir maksimal utnyttelse av maskinvaren og arkitekturen i Power Mac G5 og Mac OS X Panther. Dermed gir den øyeblikkelig tilbakemelding og interaktivitet på skjermen slik at det føles som en dedikert spesialløsning. Flytt og endre størrelsen på videolag interaktivt, legg på filtre ved full oppløsning og se at nøkkelbilde- og «behavior»-animasjoner kommer til liv øyeblikkelig. Når du bruker Motions avanserte partikkelgenerator, kan du endre vinkelen, fargen og frekvensen i sanntid mens effekten er i gang, skriver Apple om sitt nye produkt.

Ny prosedyrebasert teknologi ) som kalles «behaviors» ) lager bevegelse og simuleringer uten bruk av nøkkelbilder. Flytt og slipp en av over 40 egendefinerbare «behaviors» oppå tekst eller grafikk. Det er fire typer «behaviors»: basic, text, simulation og parameter. De kan tilpasses for å skape unike effekter. Motions nøkkelbildeverktøysett gir bilde-for-bilde-kontroll og Bezier- og B-spline-kontroller.

Motion har utformede maler beregnet på kringkastede nyhetssendinger, underholdning, firmapresentasjoner og DVD-bevegelsesmenyer. De kan tilpasses og det kan bygges nye maler ved å klippe ut og lime inn enkeltelementer.

Motion fungerer med Apples samling av Pro-programmer ) inkludert Final Cut Pro HD, DVD Studio Pro 3, Shake 3.5, Soundtrack og Logic Pro 6.