Problemer med OS X 10.7.3

Problemer med OS X 10.7.3

Oppdateringen av Lion har ikke funket like bra for alle.

I går kunne vi fortelle at Apple hadde sluppet OS X 10.7.3 for nedlasting.

Oppdateringen skulle ta hånd om en rekke feil i Lion, men ifølge Macworld USA har noen brukere støtt på alvorlige problemer etter installasjon.

Noen personer som har installert 10.7.3 via Programvareoppdatering - altså det innebygde oppdateringsverktøyet i OS X - har nemlig opplevd at absolutt alle programmer krasjer etter at systemet er oppdatert og startet om på nytt.

I forbindelse med programkrasjene skal det også ha dukket opp merkelige feilmeldinger på skjermen med teksten "CUI CUI CUI" og en masse røde spørsmålstegn (se skjermdumpen fra MacRumors øverst i artikkelen).

Apple har ikke kommentert saken, men i en diskusjonstråd på selskapets forum har det kommer over 190 innlegg om problemet.

Kombinert oppdateringen er løsningen

Ifølge Macworld USA finnes det en måte å løse problemet på. Dessverre er det ikke så enkelt. Den kombinerte oppdateringen av 10.7.3 - versjonen som kan oppdatere alle eldre versjoner av Lion - ser ut til å være redningen, men problemet er at den ikke er så enkel å få tak i, ettersom nettleseren krasjer hver gang du prøver å laste den ned.

- Jeg har fikset problemet ved å starte maskinen opp i FireWire-måldiskmodus og koble den til en annen MacBook pro, skriver en bruker på Twitter, ifølge Macworld.com.

For å starte måldiskmodus, må du holde nede T-tasten når Mac-en starter opp. Last deretter ned den kombinerte oppdateringen av os-et fra en annen, fungerende Mac, og installer den så på maskinen du vil fikse over FireWire.

Har du fått problemer med Mac-en din etter oppdatering OS X 10.7.3?