Proffene og de andre

Hege Nordvik har delt opp typene "datakvinnner" i tre kategorier.
-- De profesjonelle anser datamaskinen mest av alt som et verktøy som de bruker til arbeidsrelaterte oppgaver. De deltar i liten grad i aktiviteter som dataspill og chat, eller går på datapartier. Mange har i hovedsak tilegnet seg datakunnskap gjennom en formell datautdanning.

IRC-babes

-- For IRC-babe'ene er datamaskinen mest av alt et leketøy, som de kan leke og har det moro med når de ikke er på skolen eller på jobb. Aktivitetene deres er i hovedsak relatert til kommunikasjon. De chatter, lager hjemmesider og møter andre datainteresserte ansikt til ansikt på datapartyer. Kunnskapen har de fått gjennom uformelle kanaler eller ved å prøve seg frem og spørre venner.

Geek.grls

-- Geek.grrls begynte å lære seg å bruke datamaskinen som barn. Vanligvis lærte de av et familiemedlem. Senere har de utvidet kunnskapene ved å prøve seg frem, og gjennom formell utdanning. For geek.grrls er datamaskinen en altoppslukende aktivitet som de bruker tid til både på jobben og i fritiden. De ligger nærmest til å bli kalt hackere, og var også den gruppen som i størst grad sa at de hadde hackerkvaliteter.