Programvare for lagring i sterk vekst

Programvare for lagring i sterk vekst

EMC, Computer Associates og Veritas stjeler markedsandeler.
BOSTON: Verdensmarkedet for programvare knyttet til lagringssystemer vokste med 23,3 prosent i første kvartal i år i forhold til samme periode i fjor. Etter to kvartaler med sterk vekst har denne delen av lagringsmarkedet nå en verdi på 15 milliarder kroner (1,85 milliarder dollar), ifølge en fersk rapport fra analyseselskapet IDC.

Alle deler av lagringsprogramvare-markedet vokser. Den største veksten er innen ressursadministrasjon, altså programvare som holder orden på tilgjengelig lagringskapasitet, et område som øker med hele 32 prosent.

Sikkerhetskopiering og arkivprogramvare representerer fortsatt de største enkeltområdene, mens replikering og filadminstrasjon vokser med henholdsvis 18 og 12 prosent.

-- Veksten fra år til år er størst innen ressursardministrasjon, drevet fram av effektivisering og behovet for å bedre ytnyttelsen av bedriftens eiendeler og systemer, sier Bill North, IDCs forskningsdirektør for lagringsprogramvare.

Alle de fem største leverandørene, EMC, CA, Veritas, HP og IBM, har to-sifret vekst. Men de mer spesialiserte selskapene EMC, CA og Veritas tar markedsandeler fra de generiske it-kjempene HP og IBM, viser IDCs rapport.

Ifølge tallene fra IDC har EMC og Veritas henholdsvis 27 og 23 prosent markedsandel, - EMC riktignok godt hjulpet av oppkjøpet av programvareselskapet Legato. IBM og HP må hver ta til takke med rundt åtte prosent av markedet.