Programvare-mygg fikk EDB på kroken

Programvare-mygg fikk EDB på kroken

Programvareleverandøren Exie har signert en omfattende avtale med EDB Business Partner Norge om levering av verktøy for virksomhetsstyring. Nå står Europa for tur.

Selskapet EDB Business Partner har CPM (Corporate Performance Management) som ett av sine viktigste forretningsområder, og Exie blir selskapets foretrukne partner i kommunesektoren, skriver Exie i en pressemelding.

For Exie betyr avtalen en sterk vekst i denne sektoren i de nærmeste årene.

- I avtalen ligger det leveranser av både programvare og konsulentinntekter, og størrelse på inntektene er avhengig av antall prosjekter vi får til med EDB, sier administrerende direktør Bjørn Rist i Exie til Computerworld.no.

Han legger til at verdien av avtalen ligger på mellom fem og ti millioner kroner per år.

- Det er mye for et såpass lite selskap. Og potensialet er for så vidt enda større, sier Rist.

Drahjelp fra Gartner

Programvaren til Exie har fått skryt av analyseselskapet Gartner, som har omtalt Exie i rapporten "A New Segment of the CPM Technologies Market Emerges".

- Gartner har satt oss på kartet, og posisjonert oss som et CPM Toolkit Company. Vi er små i volum, men drivende innenfor teknologiutviklingen på dette programvareområdet. Vi er veldig glade for denne posisjoneringen fra Gartner, sier Rist.

Konkrete parametre

- Med våre CPM-verktøy får toppledelsen i kommunene endelig muligheten til å styre driften etter konkrete strategiske og økonomiske parametre, sier Rist.

Han legger til at når landets kommuner og fylkeskommuner tar i bruk Exies styringsverktøy får man bedre oversikt over blant annet personalbruk, økonomi, servicegrad overfor publikum, produktivitet og sikker distribusjon av informasjon.

- Våre verktøy for strategisk og økonomisk styring er bygget etter "toolkit-prinsippet", som gir enkle kundetilpassete løsninger uten tidkrevende og kostbar programmering, sier Rist.

Ser på Europa

Exie har omlag 30 ansatte. Selskapet har levert løsninger til blant annet Tollpost, ABB, Mattilsynet, NVE og flere kommuner og fylkeskommuner. Omsetningen landet på cirka 22 millioner kroner i år.

- Hva med internasjonale planer?

- Vi har helt klart tanker i den retning. Det er en viss interesse for det vil holder på med, for å si det slik.

Rist sier at det ligger muligheter i industrielle partnere, men også partnerskap innen salg og distribusjon.

- Vi vil vri oss mer mot det europeiske mellommarkedet. Det er også der Gartner har posisjonert oss.