Projectplace Planner: Gratis og webbasert

Projectplace Planner: Gratis og webbasert

PRØVEKJØRT: MS Project og Excel har fått seg en ny konkurrent: Projectplace Planner.

Det svenske selskapet Projectplace lanserer i dag et nytt web-basert planleggingsverktøy, Projectplace Planner i åpen beta. De hevder at verktøyet er enklere å bruke enn MS Project og raskere enn Excel.

Frem til lanseringen en gang senere i høst er det fritt frem for alle å bruke verktøyet.

Målet med Projectplace Planner er å gjøre livet enklere for alle som driver med prosjektstyring. I en pressemelding hevder selskapet at verktøyet kan erstatte kompliserte og forvirrende verktøy med noe som er tydelig og enkelt i bruk.

- Vi vet at den viktigste ingrediensen for suksess med et prosjekt er effektiv kommunikasjon mellom de involverte. Derfor er Projectplace Planner designet som et interaktivt kommunikasjonsverktøy, sier Maiias Hällström, gründer og utviklingssjef.

PC World Norge har prøvekjørt verktøyet. Funksjonaliteten er begrenset. Det Projectplace Planer gjør er å la deg opprette et såkalt Gantt-diagram for å styre prosjektet. Et slikt diagram er svært vanlig innenfor prosjektstyring og inneholder de ulike oppgavene, satt opp i et tidsskjema, slik at man enkelt får en oversikt over hvilke oppgaver som skal gjøres, rekkefølgen på oppgaven, milepæler, ansvarsforhold og hvor lang tid de ulike oppgavene tar.

Programmet er definitivt enkelt i bruk, men det henger også sammen med at funksjonaliteten er begrenset til å opprette slike enkle diagrammer. For deg som er vant til å bruke et Excel-regneark til det samme, kan nok Projectplace Planner ha noen fordeler, ikke minst i forhold til samhandling.

Ved at prosjektplanen ligger på nett blir det enklere å få til deling og samhandling. Brukerne kan legge inn kommentarer og gjøre forandringer. Dette gjøres imidlertid ikke integrert i Projectplace Planner-modulen, men fra Projectplace-portalen.

Verktøyet baseres på Flash og har for eksempel mulighet for dra-og-slipp, hurtigtaster og tildels høyre musknapp.

Når Projectplace Planner lanseres senere i høst vil verktøyet inngå i de større Projectplace-pakkene som også inneholder blant annet dokumenthåndtering. Du kan teste Projectplace Planner her.