Projektorprisene i fritt fall

Projektorprisene i fritt fall

Det er ikke bare HP som kutter prisen på projektorer. Presentations Data sørger for at du nå kan realisere kinodrømmen for småpenger.

Det er godt å være filmsugen forbruker når prisene på hjemmekinoprojektorer raser nedover. Ifølge en pressemelding fra Presentations Data har noen av projektorene i deres sortiment gått ned hele 45 prosent siden mars. Selv om plasma- og lcd-skjermer også går nedover i pris, så er det ingen annen løsning som kan erstatte det store bildet man får ved en filmprojektor.

 

Ifølge HP skyldes prisnedgangen nettopp at utvalget av lcd- og plasma-tv-er øker voldsomt. Folk betaler gjerne 17 000-18 000 kroner for å få en flat-tv, men synes 5 000-6 000 kroner er nok for en projektor.

 

Høstjakta er i gang

 

Også Hattelco kan rapportere om lavere projektorpriser, og at dette hovedsakelig gjelder de rimeligste hjemmekinomodellene. Stig Knudsen i Hattelco sier til Computerworld.no at produsentene gjør seg klare til høstjakta og at prisene har falt mellom 15-20 prosent bare fra juni til august.

 

Dag Inge Larson hos Epson Norge kan fortelle at prisene til Epson vil forbli uendret enn så lenge. Epson har tradisjonelt levert noen av de rimeligste hjemmekinoprojektorene på markedet og Larson hevder ovenfor Computerworld.no at de er de andre produsentene som nå forsøker å innrette seg etter dem.

 

Her er noen eksempler på prisutviklingen:

 

* InFocus ScreenPlay 4805: Før 13 000, nå 9 000.

* NEC HT510: Før 17 000, nå 13 000.

* Sanyo PLV-Z3: Før 18 000, nå 16 000.

 

Den rimeligste projektoren vi fant tilgjengelig på nettet i dag var Epson EMP-S1H (SVGA, 1400 lumen) som kostet 5 000 kroner hos Komplett. Dette er en tusenlapp mindre enn hva HP Ask og Hitachi nå tar for sine rimeligste modeller. Alle prisene er inklusive mva..

Billige pærer

Også de skyhøye prisene på projektorlamper er i ferd med å falle. HP forklarer dette med et økt produksjonsvolum. Stig Knudsen i Hattelco sier derimot at pærene ikke har blitt spesielt mye billigere, men at pærer til projektorer i «billigsegmentet» stort sett selges for halve prisen enn hva man er vant til på projektorer i mellomklassen.

 

Her kan du lese en test av hjemmekinoprojektorer du har råd til.