Prosessornytt fra Intel

Prosessornytt fra Intel

Intel slipper et nytt medlem av sin Atom-familie beregnet på notebook-brukere som ønsker seg lengre batterilevetid og mer kraft.

Intel lanserer nå et nytt medlem av Atom-familien, rettere sagt Aton N570-brikken. Denne er etter hva IDG News erfarer myntet på bruk i notebook-maskiner, og skal være klar for utsending i løpet av måneden.

Asustek Computer, Samsung og Lenovo er blant pc-produsentene som vil levere notebook-maskiner utstyrt med den nye prosessoren senere denne måneden.

Tokjerneprosessor

Intel Atom N570 er en tokjerneprosessor som opererer med en klokkefrekvens på 1,66 Ghz. Prosessoren er videre utstyrt med 1Mb L2 cache-minne, og skal ifølge produsenten klare seg med et strømforbruk på 8,5 watt. Produktet støtter også DDR3-minne.

Mer strømeffektiv

Batterikapasiteten representerer fremdeles en av de største begrensningene for bærbare maskiner. Denne er imidlertid stadig gjenstand for forbedringer, og det meldes om økende interesse for strømgjerrige prosessorer, både til bruk i notebooks og i servere.

Intel hevder selv at notebook-maskiner utstyrt med den nye tokjerneprosessoren skal være i stand til å levere samme batterilevetid som systemer utstyrt med singelkjerneprosessorer fra den samme Atom-familien. Den effektive levetiden vil naturligvis avhenge av bruksområdet, med tyngre arbeidsoppgaver som grafikk som eksempel på bruksområde som naturligvis vil tappe batteriet langt raskere enn mer standardiserte oppgaver.