PSP blir utsolgt på et blunk

Bransjen girer opp til tidenes spillkonsoll-salgsfest. Det blir kamp om de første Playstation Portable-maskinene.

- Tilgangen på produkter er en utfordring, det må vi bare innrømme, sier salgssjef Thomas Hegerlund i Elkjøp.

Ifølge Hegerlund har det kommet 12-15.000 spillkonsoller til Norge i første omgang.

Det betyr at det blir kamp om de første maskinene, når salget av Playstation Portable (PSP) åpner på torsdag. Det knappe produktvolumet gjør at Elkjøp ikke kan gi sine kunder den vanlige annonsegarantien for at produktet finnes i butikken.

100.000 før jul

Infomasjonssjef i Expert, Trond Bentestuen, sa før sommeren at han regnet med at PSP vil selge minst 100.000 i Norge før jul.

- Den ambisjonen står fast. Men med sånne produkter er det alltid litt knapphet i første runde, sier Bentestuen til Computerworld nå.

- Jeg tror det blir vanskelig, sier Hegerlund.

Mellom seg har de to kjedene trolig opp mot 70 prosent av markedet for den nye spillkonsollen. Et totalvolum på 12-15.000 betyr at det vil bli relativt få maskiner i hver butikk.

Tre lapper

De to førende salgsstedene vil legge seg på så å si identisk pris. Elkjøp har alt annonser ute med en pris på 2.395 kroner for en såkalt "value-pack". Pakkene inkluderer blant annet et 32 MB minnekort.

Bentestuen i Expert legger seg på samme nivå.

-- Rundt 2.390, et sted mellom det og 2.399, sier han.

For å få fullt ubtytte av spillene, anbefaler Elkjøps Hegerlund å kjøpe et ekstra minnekort. Et 512 Memory stick-kort vil koste 549 kroner på Elkjøp, og det er på linje med snittprisen oppgitt av prissammenligningstjenesten kelkoo.no. Dermed nærmer prisen seg fort 3.000 kroner, før du har kjøpt et eneste spill.