PT henger ut 21 teleselskaper

Willy Jensen viser ingen nåde. PT-sjefen setter 21 teleselskaper i gapestokken, og stempler de utestengte selskapene som useriøse.

Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon (BKN) er etablert. En rekke tilbydere er pliktige til å delta i BKN, og PT fjerner i dag 21 selskap fra telepriser.no. Ved siden av kjente Teletopia er mange kraftselskaper fjernet fra telepriser-listen.

- Forbrukerne skal vite at de har klagerett når tjenesten de kjøper ikke fungerer, og da ønsker vi ikke å profilere tilbydere som opptrer useriøst, sier direktør Willy Jensen i PT i en pressemelding.

En av aktørene som nå er utestengt fra telepriser.no er Hålogaland Kraft.

- Vi anser oss ikke for å være useriøse. Det må stå for hans regning dette, sier ansvarlig for bredbånd i Hålogaland Kraft, Roar Eriksen.

Han legger til at de synes brukerklagenemda er et godt tiltak, og at de sakl betale avgiften for å være med.

- Den er bare ikke betalt ennå. Det er rett og slett en forsinkelse i systemet - en glipp, sier Eriksen.

Litt uheldige

- Dette er helt uproblematisk for oss. Vi har vært med helt fra starten og har hatt god dialog med forbrukerrådet hele veien. Vi er ikke useriøse, for vår del står dette bare på papirene som ikke ble sendt inn tidsnok til at vi slapp unna listen. Vi var litt uheldige med det, sier Robert Hercz i Teletopia

- Hvis Willy Jensen mener det er en del useriøse aktører på markedet er det hans ord. Vi har som nevnt hatt litt uflaks med at vi ikke hadde retunert papirene tidsnok og dermed havnet vi på samme listen.

Hercz forteller til Computerworld.no at de fikk beskjed i dag om at de ikke var med på listen.

- Da tok vi med en gang kontakt med PT og ga beskjed om at medlemsavgiften var betalt og papirene signert for lengst. Jeg regner med at dette blir registrert hos dem og derfor ordner seg i løpet av noen dager, sier Hercz.

Vurdere bruk av tvangsmulkt

Formålet med BKN er å gi forbrukere og mindre bedrifter en hurtig, rimelig og effektiv klagemulighet der det oppstår tvister knyttet til elektroniske kommunikasjonstjenester. Eksempler vil være tvister om faktura, erstatning og privatrettslige mangler ved leveransen.

BKN vil kun behandle tvister som har oppstått etter 1. februar 2006.

Deltakelse i BKN er en forutsetning for registrering og offentliggjøring av produkter på www.telepriser.no. Nettstedet gir deg som forbruker muligheten til å sammenligne priser for fast- og mobiltelefoni samt internett og bredbånd.

PT offentliggjorde i dag en oversikt over de selskapene som fortsatt ikke har tiltrådt nemnda. Av disse er 21 registrert på telepriser.no, og PT har i dag fjernet selskapene fra nettstedet (oppdatering av siden skjer natt til lørdag 28. januar).

Om nødvendig vil PT i tiden framover fatte vedtak der avtalepliktige tilbydere pålegges å delta og også vurdere bruk av tvangsmulkt.

Se listen over de 21 selskapene som er utestengt her.