Pumper ut Windows Vista i tusentall

Microsoft lanserer i går Windows Vista (Longhorn) Beta 1. Betaversjonen vil gi utviklere, it-personell og Windows-entusiaster mulighet til å teste operativsystemets infrastruktur.
Windows Vista Beta 1 er tilgjengelig i Engelsk versjon. Beta 1 versjonen vil bli gjort tilgjengelig for mer enn 10.000 betatestere gjennom Windows Vista Technical Beta Program, og flere tusen vil motta Beta 1 gjennom utviklerprogrammet MSDN og Microsoft TechNet.

Den omfattende distribusjonen synliggjør Microsofts forpliktelse og engasjement overfor kunder og partnere for å sikre at Windows Vista blir et produkt av høy kvalitet, skriver selskapet i en pressemelding.

Windows Vista Beta 1 fokuserer på en betydelig forbedring på det fundamentale i Windows - sikkerhet, anvendelse, påvirkelighet og ytelse - slik at utviklere, it-personell og sluttbrukere kan ha mer tiltro og fortrolighet til pc-en.

Flere verktøy

I tillegg til disse forbedringene, vil også Beta 1 inkludere tidlige versjoner av funksjonalitet som er designet for at brukeren lettere kan visualisere, organisere og søke gjennom informasjon.

Dette gjør brukeren i stand til finne det de ønsker og fokusere på å skape nye ideer og erfaringer.

Windows Vista Beta 1 vil også begynne å levere de verktøy man behøver for å enklere koble seg opp mot ulike tekniske innretninger samt forbedringer i mobilitet.

Mer sikkerhet

Windows Vista Beta 1 inkluderer Internet Explorer Beta 1, som er bygget inn i plattformen. Internet Explorer Beta 1, den siste versjonen av Internet Explorer nettleser, inkluderer sikkerhetsforbedringer og forbedringer i opplevelsen av det å være på internett for sluttbrukeren, ifølge Microsoft.

Betaversjonen av Internet Explorer har også forbedringer i funksjonalitet og kompatibilitet for utviklere samt ytterligere forbedret påvirkelighet for nettverksadministratorer.

Microsoft understreker at det meste av funksjonaliteten for sluttbrukerne ikke vil bli inkludert før man lanserer Beta 2. Dato for lansering av Beta 2 er ennå ikke fastsatt.