Quantum kjøper og sparker

Datalagringsleverandøren Quantum har kjøpt selskapet Benchmark Storage Innovations. På samme tid setter Quantum ut deler av produksjonen, og sparker 1100 personer.
Quantum kjøper det privateide Benchmark Storage Innovations som produserer DLT tapestasjoner, media og autoloadere. På samme tid setter Quantum ut nåværende produksjonen av båndstasjoner til Jabil Circuit.

Det skal være med på å styrke selskapets DLT tape virksomhet ved å øke inntektene og kundebasen via et bredere produktsortiment og en forbedring av produksjonsmodellens effektivitet, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Kjøper seg marked

Ifølge avtalen med Benchmark omfatter oppkjøpet all virksomhet, inkludert båndstasjons- og båndmedieprodukter som vil bli integrert i Quantums DLTtape Group.

Oppkjøpet vil gjøre det mulig for Quantum å utvide DLTtape-virskomheten ved å la Benchmarks tilleggsprodukter imøtekomme behovet for databeskyttelse hos nye og eksisterende kunder, i en del av markedet som selskapet i dag ikke betjener.

Benchmark har i løpet av fire år levert over 200.000 båndstasjoner via OEM-selskaper og bibliotekpartnere som ADIC, Dell, Hewlett-Packard, IBM, Overland Storage og norske Tandberg Data

Setter ut produksjon

Sin nåværende produksjon av båndstasjoner setter Quantum ut til Jabil. Det gjøres for å redusere kostnadene og effektivisere ressursene på utvikling og levering. Quantum sier at outsourcingen av produksjonen ikke vil bli merkbar for kundene.

-- Quantum tar et strategisk steg videre ved å kontraktsutsette produksjonen til Jabil. Dette steget vil gjøre det mulig for Quantum å oppnå en større operasjonsmessig effektivitet for å møte behovene til OEM-kundene, sier analytiker Robert Amatruda i IDC.

Som et ytterligere tiltak for å spare kostnader kunngjorde Quantum tidligere i uken at de setter 1.100 personer på porten. Rundt 80 prosent av disse går som en følge av avtalen med Jabil.