Radio Luksus: trådløs lyd overalt

Radio Luksus: trådløs lyd overalt

TEST: Med en ny sender og mottaker fra Logitech kan du overføre all slags lyd fra pc-en til stereoanlegget.
Logitech har pakket alt som behøves i en eneste liten eske; sender, mottaker sammen med det som trengs av kabler og programvare. Installeringen er utrolig enkel, og sender og mottaker er ferdig parret fra fabrikken.

Selv om det skal være mulig å droppe enhver programvareinstallasjon, måtte vi legge inn styringsprogrammet for å få til å instruere vårt Creative SB Audigy-kort til å overlate lyden til Logitech-enheten.

Lydkvaliteten er super takket være at systemet bruker Bluetooth-profilen A2DP (Advanced Audio Distribution Profile), som er skreddersydd for trådløs overføring av lyd.

Start, stopp og hopp

Mottakerenheten kan koples til aux-inngangen på enhver stereoenhet, og Logitechs fjernkontroll sender informasjon tilbake til pc-en. Du kan starte, stoppe og hoppe mellom spor og justere lydnivået på pc-signalene via fjernkontrollen.

I og med at all pc-lyden videresendes, kan du like gjerne lytte til internett-radio som dine egne mp3-filer.

Én sender kan håndtere opptil 16 mottakere, så om behovet er tilstede kan du lage din egen lille lokalkringkaster med utgangspunkt i pc-ens lydmuligheter.

Hakking

Eneste skår i musikkgleden er at vi overraskende ofte opplevde opphold eller "hakking" i lyden. Om radioforbindelsen i disse tilfellene opplevde en konflikt med enten vårt trådløse nettverk, trådløse telefoner, mobiltelefoner eller andre innretninger, som mikrobølgeovnen, vites ikke.

Såkalt "adaptive frequency hopping" skal sørge for at slike problemer ikke merkes, men det er jo mulig det lille oppholdet i lyden skyldes nettopp denne funksjonen.